Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

A-tým je po šesti kolech třetí v regionální lize

V sobotu sehrál tým mužů FBC Český Krumlov své další dva zápasy tentokrát na kaplické palubovce. Soupeřem mu byl od dvanácti hodin FBC Sokol Písek, který do této sezony sestoupil z vyšší soutěže, a proto byl mírným favoritem. Ve tři hodiny následoval zápas proti TJ Sokol Lišov, který je také nováčkem v soutěži, ale na rozdíl od Písku si své místo zasloužil postupem z nižší ligy.


Autor: Josef Čížek | Datum: 5.11.2015 - 20:53 | Zhlédnuto: 3625x

FBC Český Krumlov Velešín X FBC Sokol Písek           8:3 (1:2|2:0|5:1)

První zápas začal ve svižném tempu, kterému se ale dokázali lépe přizpůsobit hráči píseckého družstva. Svůj první zásah si připsali již ve třetí minutě a v deváté bylo ještě hůř, to když si jeden z našich obránců ve snaze odkopnout míč z nebezpečného prostoru srazil neposedný balonek do vlastní sítě. První třetina vůbec nepatřila k našim nejpovedenějším. Když se totiž ke konci této části po propadnutí Čížka v útočném pásmu zrodilo přečíslení v naší obranné polovině, řešil Doležal vzniklou situaci pouze za cenu faulu. Následná přesilovka nevěstila nic dobrého, ale soupeř se k ní postavil velice laxně a bez pohybu, čehož využil Matějček a skóroval v oslabení po pěkné přihrávce Hajsáka.

Gól do šatny naše hráče povzbudil a druhá třetina se již více vyznačovala vyrovnanější hrou. Nedisciplinovanost píseckých hráčů zapříčinila dvě přesilové hry, jichž se náš tým zhostil na výbornou, když při každé této příležitosti dokázal balonek rozpohybovat takovým způsobem, že si výsledné střely z větší vzdálenosti proklestily cestu až za brankářova záda. Tímto způsobem jsme dokázali strhnout vedení na svou stranu a druhou třetinu jsme ukončili za příznivého stavu 3:2.

Do třetí třetiny jsme nastupovali s úmyslem pokračovat ve hře, kterou jsme předváděli v druhé části. V páté minutě po závaru před naším brankovištěm však dokázal jeden z píseckých útočníků prostřelit všechno, co mu stálo v cestě, a brankáři propadl míček mezi nohama. Naštěstí nás obdržený gól nepoložil, ba naopak povzbudil k ještě větší aktivitě. Přesně patnáct sekund totiž potřeboval Matějček na to, aby vsítil svůj druhý gól v utkání. Bylo to po pohledné kombinaci s Vraspírem a jak pozdější vývoj zápasu ukázal, stal se tento gól vítězným. Na hřišti však ještě nic vyhráno nebylo a my jsme se museli hodně snažit, abychom zápas neztratili. Nejblíže k vyrovnání byli písečtí po situaci, která se zrodila v rohu hřiště. Poté co jsme si špatně přebrali hráče došlo k situaci, ve které jeden z píseckých útočníků dorážel brankářem vyraženo střelu, ale k našemu štěstí střílel ze vzdálenosti asi jeden a půl metru pouze do horní tyčky. Písečtí hráči se již radovali, jelikož se domnívali, že balonek se odrazil od vnitřní tyčky, která se nachází již za brankovou čarou, ale rozhodčí byl jiného názoru a po jeho rozpažení se pokračovalo ve hře. Následující protiútok, který zahájil z obranné poloviny Doležal, vedl k pojištění našeho vedení, když si míček na polovině hrací plochy přebral Hrmo a bez větších problémů dokázal prokličkovat skrz bránící soupeře až ke střele a míček se zastavil teprve o síťku branky, kterou neuhájil písecký brankář. Následující vývoj utkání jsme drželi pevně ve svých rukách a po jedné brance Vraspírově a dvou úspěších Hajsáka jsme dokráčeli k výsledku 8:3. Za zmínku stojí Hajsákův první gól. Písečtí hráči si totiž vysloužili přesilovou hru po blokování hole, kterým se provinil právě Hajsi. V početní výhodě dokonce zkusili odvolat brankáře, ale ani tak se kýženého gólu nedočkali. Naopak po skončení přesilovky právě potrestaný hráč dokázal vybojovat balonek a pohodově zavěsit do prázdné brány.

Přes problémy v první třetině, kdy se nám obecně nedařilo, jsme dokázali favorita překvapit a porazit. Přestože tomu výsledek příliš neodpovídá zápas byl až na závěr vyrovnaný a dramatický. Základem úspěchu byla druhá třetina, kdy se nám povedlo díky dvěma dobře zahraným přesilovkám otočit skóre. Vůbec hra za nestandardního počtu hráčů na hřišti nám svědčila, když jsme ve dvou přesilovkách a dvou oslabeních dokázali vsítit tři góly.

 (góly: Matějček 2x, Vraspír 2x, Hrmo 1x, Sedlák 1x, Hajsák 2x)

 

T.J. Sokol Lišov – FBC Český Krumlov Velešín 2:6 (0:1|1:2|1:3)

K utkání jsme nastupovali jako favorit a úvod zápasu tomu vcelku odpovídal. Na soupeře jsme doslova vlétli a uzamkli ho v jeho obranném pásmu. Bohužel se nám nedařilo přetavit herní převahu v konkrétní góly a soupeř tak neustále hrozil z ojedinělých protiútoků. Nakonec se nám přece jenom podařilo skórovat a prsty v tom měl Sedlák jun. Přes velkou převahu jsme však nedokázali první třetinu vyhrát více než 0:1. Nutno říci, že jsme během první třetiny sklouzli ke špatnému stylu hry, kdy jsme více než svižnou kombinační hrou chtěli soupeře porazit individuálními průniky, které většinou k úspěchu nevedli. Pravdou je, že tento nešvar jsme v průběhu zápasu nenapravili a zápas připomínal místy až šermířský souboj než florbalové klání.

Přesto jsme v zápase dominovali. Částečný klid na florbalky nám přinesl druhý gól který se zrodil po standardní situaci. Z rohu rozehrával Doležal na právě uvolněného Čížka a ten už neměl potíže rozvlnit síť poloodkryté branky. I tak došlo ke zdramatizování průběhu utkání. V deváté minutě druhé třetiny totiž asi nejaktivnější hráč soupeřova týmu Werner dokázal obelstít naší obranu a skóroval. V následných nervózních okamžicích totiž došlo k několika velmi kontroverzním rozhodnutím sudích, po kterých se jeden lišovský hráč neudržel a patřičně slovně vyčinil rozhodčímu, který ho za odměnu poslal na deset minut se uklidnit na trestnou lavici. V následném dvouminutovém trestu, který je průvodním jevem osobního vyloučení na deset minut, se ve velkém brankovišti nejlépe orientoval Čížek, pro kterého nebyl problém poslat náš tým opět do dvoubrankového vedení. Druhá třetina tedy skončila v poměru 1:3.

Ve třetí třetině se soupeř více než florbalu věnoval diskuzím s rozhodčím, což nikdy nevěstí nic dobrého. Po v pořadí již pátém gólu našeho týmu totiž hráči Lišova reklamovali špatnou rozehrávku, které se měli dopustit Hajsák s Matějčkem, a ten nejhlasitější z nich byl poté odměněn pohledem na rudý kartonek. Přestože jsme měli hned pětiminutovou výhodu hry pěti proti čtyřem, nedokázali jsme se nikterak gólově prosadit. Asi největší palič šancí byl Čížek, na kterého hned několikrát zívala prázdná brána. Jeho argumentace o dvou trefených tyčkách však nebyla v danou chvíli relevantní. V počtu neproměněných šancí mu ale zdatně sekundovali i jiní hráči. Za zmínku snad stojí Hajsákova střela, která se mezi tři tyče také nevešla, přestože prostor mezi nimi byl zcela nehlídaný, a střelec sám si při následném pádu málem zlomil nohu, což vyvolalo pobavení v prořídlých ochozech. Necelých patnáct sekund před koncem se do diskuze s rozhodčím pustil kapitán Lišova a ani on nezůstal nepoznamenán symbolickým vytažením červené karty. V následné přesilovce se ještě dokázal prosadit Sedlák, který tak zkompletoval hattrick a dal konečnou podobu skóre zápasu 2:6.

Přestože jsme vyhráli, nebyla předvedená hra nikterak kvalitní ani pohledná. Za výsledné skóre můžeme vděčit větší kvalitě na našich florbalkách a snad i větší disciplinovanosti během hry. Otázkou zůstává, nakolik hru ovlivnily kontroverzní výroky rozhodčích. Jisté je, že pro příští zápasy se musíme dát dohromady a předvádět více kolektivní a dynamičtější hru. Vzorem může být druhá a třetí třetina zápasu s Pískem, ve kterých naše hra tyto vlastnosti nepostrádala.

(Branky: Sedlák 3x, Čížek 2x, Matějček)

Výsledky a průběžná tabulka