Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Domácí hala zažila dva různorodé turnaje

Na poslední víkend v lednu a první v únoru bylo přisouzeno starším žákům pořadatelství turnajů. Předchozí dvouměsíční hrací pauzu se na týmu značně podepsala, první domácí utkání v novém roce skončila debaklem. Kluci si to během týdne srovnali v hlavě, domluvili jsme se na taktice, potrénovali a v neděli 3. února se v naší krumlovské hale prezentoval úplně jiný tým.


Domácí hala zažila dva různorodé turnaje
Autor: Veronika Netušilová | Datum: 7.2.2019 - 00:00 | Zhlédnuto: 4418x

 

27.1.2019, Český Krumlov

FBC Rytíři Český Krumlov – TJ Centropen Dačice           1:9

G: Košan

FBC Rytíři Č. Krumlov – FBC Došwich Milevsko modří  3:11

G: Cajthaml 2x, Aulický

A: Herber, Cajthaml, Pilař

Sestava: G: Švec, Zdychynec – Cajthaml, Herber, Tomeš, Pilař, Aulický, Humpál, Opekar, Košan (C), Veselý, Švarc

3.2.2019, Český Krumlov

Starší žáci si chtěli napravit reputaci z posledních zápasů, které skončily dvěma debakly. Po první třetině s píseckým áčkem to sice nevypadalo na nějaké zlepšení, prohráli jsme z našeho pohledu 0:3, zbylé dvě třetiny ale došlo k velkému obratu po herní stránce!Překvapený byl zjevně i soupeř, kterému náš tým starších žáků rozbíjel souhru a sám se dostával do pěkných střeleckých šancí. Důležité bylo probuzení našeho kapitána Standy Košana, který se dvakrát střelecky prosadil, byl tahoun týmu a společně s našimi dvěma forvardy Davidem Tomešem a Matyášem Cajthamlem zařídili šest branek. Přestože nedošlo k vyrovnání a konečně remíze, kterou bychom si zasloužili, hodnotím zápas velmi kladně. Tentokrát jsme byli velmi blízko k bodům s tímto těžkým soupeřem. Díky všem hráčům za dodržování taktiky a předvedenou hru.

FBC Rytíři Č. Krumlov – FBC Sokol Písek fialový            6:7

G: Košan 2x, Tomeš 3x, Cajthaml

A: Schneider, Tomeš, Cajthaml, Košan

Do druhého zápasu s píseckým bílým týmem jsme šli s jasným cílem, a to vyhrát. Věděli jsme dopředu, že to nebude jednoduché utkání, protože béčko Písku se od začátku soutěže výrazně zlepšilo. V poslední době trápí i soupeře z hvozdu tabulky. V první třetině to z naší strany nebyl bůh ví jak suverénní výkon, i když pár šancí jsme si vypracovali. V šesté minutě ovšem skóroval soupeř. Ve druhé třetině začalo být utkání divoké hlavně co se týče hráčů na trestné lavici. Ve čtvrté minutě byl vyloučen náš hráč Matyáš Cajthaml za bránění ve hře. Vyloučení ale odčinil v deváté minutě, kdy asistoval Davidovi na srovnávací gól. Poté dostal dvojitý trest písecký hráč, za nesportovní chování dvouminutový a k tomu ještě desetiminutový osobní trest. Po uplynutí trestu šel záhy na trestnou lavici další písecký hráč za bránění ve hře a tato přesilovka se nám již podařila proměnit. Velmi důležitý moment zápasu. Branku vstřelil Standa Košan, asistoval Joska Veselý. Ve třetí třetině navýšil skóre na 3:1 Matyáš a posléze přidal i další branku na 4:1. Písecký trenér si vzal time-out a přece jen svůj tým ještě vyburcoval ke vstřelení jednoho gólu. V závěru zápasu jsme soupeři věnovali netakticky přesilovku, kterou se nám naštěstí podařilo ubránit. V zápase, který byl chvílemi nahoru dolu jsme nakonec obstáli. Opět díky všem hráčům za herní projev a také za pochopení, že florbal není jen o útoku, ale také o důsledné obraně. Poděkování patří i všem fanouškům a rodičům, kteří nás hnali vpřed.

FBC Rytíři Český Krumlov – FBC Sokol Písek bílý           4:2

G: Tomeš, Košan, Cajthaml 2x

A: Cajthaml, Veselý, Tomeš, Košan

Sestava: G: Švec, Zdychynec – Schneider, Cajthaml, Herber, Tomeš, Pilař, Dvořák, Košan (C), Veselý, Švarc