Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

ELÉVOVÉ zahájili nový rok na domácí půdě

Druhý víkend letošního roku znamenal pro naše elévy premiéru na domácí půdě, neboť jsme dne 8.1.2023 pořádali turnaj Jihočeské ligy elévů, a to hned v prvním koši. Silní soupeři, rychlé protiútoky a statečné zákroky provázely celý turnaj.


ELÉVOVÉ zahájili nový rok na domácí půdě
Autor: Pavel Houska | Datum: 11.1.2023 - 00:00 | Zhlédnuto: 2380x

Naše sestava se doslova několik minut před zápasem ustálila na 6 hráčích, včetně gólmanky Kačky, která to bez přípravy musela vzít za nemocného Tomíka. Všichni věděli, že hrajeme v 1. koši a že není čas na žerty, ale že musíme zabrat.

První zápas turnaje nás čekal s FA České Budějovice a skutečně - kluci běhali od prvního hvizdu píšťalky rozhodčího až do závěrečné sirény. Hráli jsme, vesměs celý turnaj, spíše na obranu se snahou o rychlé protiútoky. Zhruba v polovině zápasu jsme dostali první, trošku nešťastný, gól, který jsme rychle vyrovnali a následně jej potvrdili ještě jedním gólem. Stav 2:1 pro nás jsme drželi až do času utkání 12:53, kdy soupeř vstřelil gól, který však rozhodčí, naštěstí pro nás, neuznal, neboť protihráč stál v brankovišti, což nám přineslo první výhru.

Druhý zápas proti Štírům poznamenala rozjívenost z předchozího zápasu, kdy klukům vlezlo vítězství do hlavy a přestali bojovat, a nic nepomohlo trenérovo připomenutí, že je třeba hlídat hráče, neboť Štíři na tomto turnaji často využívají přečíslení a rychlých nahrávek. První gól byl smolný, kdy naši hráči byli ve dvou za naší brankou, přesto jim soupeř utekl a překonal naši gólmanku, kterou nikdo v ten okamžik nejistil – stává se, nic se neděje. Druhý gól, který jsme inkasovali, však byl čistě z naší chyby, kdy si kluci absolutně přestali hlídat hráče, došlo k typickému přečíslení před gólmanem, nahrávce z jedné strany na druhou a prudké střele, které nešlo zabránit. Poté jsme se už neoklepali a chvíli před koncem zápasu jsme dostali další gól a konečný stav byl 3:0 pro soupeře. Přesto nelze říct, že bychom herně pohořeli, přestože jsme se nedostali k velkým střeleckým šancím, a tak jsme získali další zkušenost do sbírky.

Třetí zápas proti Písku měl mnohem větší dynamiku a nasazení než zápas předchozí. Všichni běhali na maximum, přesto technicky i fyzicky lepší soupeř naše statečné rytíře dokázal přehrát a utéct před naši gólmanku, na kterou pálil ze všech možných úhlů. Kluci se nenechali srazit a opřeli se do toho, přesto jsme nedokázali vstřelit ani branku a inkasovali jsme 3. Konečný stav tedy opět 3:0 pro soupeře, ale s velkou pochvalou za nasazení pro všechny naše hráče.

Poslední zápas nás čekal proti SK Meťák. Všichni ostatní halu již opustili, a tak jsme se mohli do tohoto derby pustit. A bez přehánění, byl to nejvyrovnanější zápas celého turnaje. Ani jeden tým nenechal žádnou šanci propadnout, hráči se hlídali, napadali, útočili, bránili, dokonce i stříleli. Gólmani na obou stranách chytali míčky jako diví a opět je vraceli do hry. Po závěrečné siréně byl stav na tabuli 1:1, což svědčí o velmi vyrovnaném zápase.

Zhodnocení trenéra: „Velké poděkování patří všem hráčům za nasazení, za chuť ukázat, že v sobě mají sílu a odhodlání na to, hrát s týmy v prvním koši. Zápasy byly velmi vyrovnané a nemám co vytknout. Na drobných chybách se budeme snažit pracovat, ale jak říkám, tentokrát mám pro všechny především chválu.“

Soupiska: Fišer, Pokorný, Půlpán, Marek, Turek, Housková (G) + záloha Marková

 Foto: https://www.flickr.com/photos/fbcrytiri/albums/72177720305157287

Příští turnaj nás čeká 21.1.2023  v Táboře, ve 2. koši.