Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

GOTHIA 2014 - den 1.

Nakonec z našich plánovaných minimálně dvou družstev, odjel na mezinárodní turnaj ve švédském Göteborgu jen dorost. Letos budou na turnaji chybět i hráči z Bohemians, na druhou stranu přijeli i takové týmy jako Okříšky nebo Štíři se spojili s Pískem a postavili dokonce 4 družstva: 12, 15, 16 a 18 let.


GOTHIA 2014 - den 1.
Autor: Daniel Sedlák | Datum: 2.1.2014 - 14:09 | Zhlédnuto: 4270x

Jako již poslední tři roky, i tentokrát se sešel tým dorostu hned 1.1.2014 ve 14h na parkovišti u Lidlu a vyrazil na svou další mezinárodní štaci. Loni se nám podařilo základní skupinu víceméně bez problému vyhrát, ale nakonec jsme vypadli ve vyřazovacích soubojích v 16-finále. Letos bychom rádi překonali tuto hranici a postoupili ještě dál, podaří se nám to...?

Za to, že jsme mohli opět vycestovat a zúčastnit se tohoto nádherného turnaje, musíme poděkovat za pomoc a finanční podporu rodičům, sponzorům a Jihočeskému kraji

V Č.B.nastoupili hráči Štírů a z Písku, v Táboře jim doplnil družstvo další hráč, pak autobus zastavil ještě jednou, v Praze. Tam jsme nabrali druhého golmana pro náš tým, když bohužel nemohl jet náš druhý výborný golman Petr Němců. V Táboře jsme nabrali menší zdržení, když dva kluci ze Štírů zjistili, že nemají tenisky do haly a rychlá spojka z Budějovic musela zasahovat a přivézt je, pak již nic nebránilo pokračovat v jízdě a přesně 10 minut po 8h jsme zastavili před námi již dobře známou školou Kalltorp v Göteborgu.

Po vybalení většina kluků zalehla a doháněla spánek z oslav silvestrovské noci a novoroční noční jízdy busem. V 15h jsme vyrazili do přístavu města, do haly Lundbystrand, kde jsme sehráli od 17h přátelský zápas se Spartou. Zápas se odehrál ve vysokém tempu, bohužel někteří naši hráči ještě nezaregistrovali, že jsme již na zápase a probrali se až v druhé části přáteláku. Aleš Baštů, trápící se s dvoudenními bolestmi v krku, zkusil prvních dvacet minut a pak raději šetřil síly na další mnohem důležitější fáze turnaje. Zápas jsme si odpískali sami trenéři a zároveň jsme si vyzkoušeli přesilovky na obou stranách. Sparta byla trochu lepší v přechodu do útoku a hlavně svým pohybem dělala problém našim obráncům. Zápas skončil 6:4 pro Spartu.

Po zápase jsme se přesunuli zpět do školy a povečeřeli ze svých zásob. Ve 21h jsme si udělali krátký rozbor přáteláku a ve 22h jsem šel na poradu trenérů u Jirky Jakoubků, kde jsme obdrželi doplňující informace k turnaji.

Naše tabulka ve skupině