Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

GOTHIA 2014 - den 4. a 5.

Den kdy začínají zápasy v pavouku - šestnácti finále až čtvrtfinále. A další den semifinále, finále a odjezdy domů. Náš tým se probojoval rovnou do osmifinále v 15h. Tam se střetne se soupeřem, který vzejde ze zápasu FBC Kladno a Orlogsfaden IBK.


GOTHIA 2014 - den 4. a 5.
Autor: Daniel Sedlák | Datum: 5.1.2014 - 00:28 | Zhlédnuto: 4276x

Dopoledne kluci odpočívali a já jsem se sjel podívat do Nya hallen na zápas Kladna s Orlogsfaden IBK, našeho budoucího protivníka ve čtvrtfinálovém klání. Urostlí středočeši, obzvláště pak "nabouchané" útočné pravé křídlo s číslem 66, ale i celá jeho pětice, nedali soupeři žádnou šanci a všude byli lepší, ze hry 3 góly, standartky 2 góly a přesilovky 2 góly. Aspoň nám ukázali svou sílu.

Ve 12h oběd, 12:30h porada po lajnách (na vysokou kladenskou lajnu půjde Hajsy, Hany  a Sedly, 66 bude hlídat Maury, nebo Tom, na druhou menší, ale za to velmi rychlou lajnu bude dohlížet, Kulda, Pepa a Ája, při přesilovce střílí z vrcholu obránce č.7) a ve 13h jsme už vyjížděli do Sandeklevshallen v okrajové čtrvti Göteborgu, opět krásná nová hala velikosti haly z J.Hradce, ach jo proč nemáme alespoň jednu takovou u nás v CK.

Při rozcvičce v chodbách si kluci zahulákali svůj pochod, aby rozklepali kolena soupeři, který se procvičoval vedle nich. Bylo také vidět hned od začátku hry, jak soupeř na nás pohlíží s respektem, měli jsme více místa, snadněji přecházeli do útočného pásma a měli jsme plno příležitostí, které bohužel končili na nohou nebo v rukou vynikajícího golmana, kterého někteří naši kluci znali z kempu od Máchova jezera. Nakonec se to přeci jen podařilo, Mára nahrál Alešovi, ten lehce zatáhl do pásna  a přenechal Kuldovi, ten vystřelil, ale golman vyrazil, Pepa dorážel, opět golman vyrazil, ale na podruhé se to podařilo, 1:0. První lajna měla podobné šance, ale golman byl stále bezchybný. Bohužel z jednoho takového závaru golman míček vyhodil, kluci se hnali za útočníkem a zapomněli za sebou druhého, ten vepředu nevystřelil, doběhl za branku a nahrál zpět před a jeho kolega prostřeli snad tři hráče včetně našeho brankáře, 1:1. Tím gólem se dostali středočeši na koně, tribuna do této doby stichlá, začala fandit. Bylo vidět, že zde měli dost rodičů i mladších kolegů s oddílu. Hra se po vyrovnání trocu vyrovnala a nakonec před koncem první poloviny z jednoho tlaku se pravé křidýlko natlačilo obloukem před Vajsyho a krátkým přehozením zvýšili kladenští na 2:1. Po přestávce jsme na Kladno znovu vystartovali a druhá lajna asi třetí střídání podobným způsobem jako v první části hry vyrovnala na 2:2. Bylo vidět, že chceme víc vyhrát, kluci makali jak dopředu, tak se poctivě vraceli. 3 minuty před koncem, se z nacvičené rozehrávky z rohu, Pepa trefil potřetí, 3:2. 30 vteřin před koncem ještě Sedly nešťastně fauloval a soupeř hrál přesilovku s power play, 5 vteřin před koncem ještě jejich obrana vystřelila a míček náš golman se šťestím vyrazil do tyčky a ven....vítězství!!!! a tím postup do čtvrtfinále :-) ...konečně.

Zápas FBC Č.Krumlov x FBC Kladno

Po návratu jsme na webu zjistili, že hrajeme čtvrtfinále ve 21h v Torpahallen. Takže rychle na večeři a odpočívat. V 19.30h jsme vyjížděli na další zápas proti Hölvikens IBK.

Zahajovaci přípravu jsme měli stejnou i vstup do zápasu byl výborný, soupeř měl od začátku z nás respekt, již 3 střídání, Sedly prohodil mezi dvěma hráči na Hajsyho, okamžitě na střed na Hanyho, hned lehčí střela "z voleje", 1:0. Pak jsme si uprostřed první poloviny vybrali slabou chvilku, dostali jsme gól na 1:1, to soupeře nakoplo a kluci si přestali hlídat hráče, soupeř do těchto zmatků zatlačil a dvě góly nám odskočil na 3:1. O přestávce jsme se srovnali a začali znovu makat, také se nám podařil výborný tlak, který přinesl přesilovku a Mára z vrcholu "deštníku" pěknou střelou snížil na 2:3. Švédi se ale nepoložili, hráli chytře a nás stálo hodně sil napadání, museli jsme se víc tlačit dopředu tím hodně otevírali prostor a soupeř měl šanci k rychlým a nebezpečným protiútokům. Bohužel z jednoho takového zvýšil na 2:4. A minutu před koncem šťastně ze vzduchu dokonce na 2:5.

Zápas FBC Č.Krumlov x Höllvikens IBK

Tento zápas jsme si prohráli v první polovině zápasu chvilkovou nekoncentrovaností a nepohlídáním hráčů. Škoda, dostali jsme se nejdál z českých týmů, když v osmifinále ještě vypadli: Sparta, Kladno a Okříšky.

I tak to byly nezapomenutelné chvilky, kluci si to užili, upevnili si partu a ukázali opravdu velkou bojovnost. Kluci díky :-)

Další den, byl již jen úklid, oběd a odjezd ve 12h....

Děkujeme za pomoc a finanční podporu rodičům, sponzorům a Jihočeskému kraji.