Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

I junioři začali vítězně a mají 6 bodů

Ve Strakonicích začala tento víkend i sezona pro juniory. Našimi soupeři byli mladíci z Milevska a z domácích Strakonic.


Autor: Daniel Sedlák | Datum: 11.10.2015 - 21:16 | Zhlédnuto: 3623x

FBC Český Krumlov – FBC Došwich Milevsko 6:5 (1:1, 2:2, 3:2)

 

S Milevskem jsme ještě nehráli, je to mladý tým, který ale rychle zaplnil všechny kategorie.

Protože jsme měli jen 8 hráčů, řekli jsme si na začátku, že budeme co nejvíce šetřit síly a hrát spíše od zadu, bořit hru ve středním pásmu a rychlými brejky skórovat. Skutečnost byla, ale jiná. Kluci vlétli s chutí na soupeře, poměrně i rychle skórovali, ale víc již v I.třetině nedokázali. 

Milevsko se velmi urputně bránilo a naopak jejich tým z brejků vyrážel do útoků a našeho vychladlého golmana překvapoval nenápadnými střelami. Před polovinou utkání to bylo již 1:3!! Což samozřejmě neodpovídalo dění na hřišti. Kluci to ale nevzdávali, věřili si, dál pracovali a ještě do konce třetiny vyrovnali na 3:3.

V posledním dějství jsme konečně rychlými góly odskočili soupeři až na 6:3, uklidnili se a měli další množství gólových příležitostí. Bohužel jsme již neskórovali a tak ke konci zápasu Milevsko zdramatizovalo závěr zápasu, když nejprve z nenápadné akce snížilo na 6:4 a pak hned po skórování s chutí z podařeného gólu, začalo tvrdě dorážet na naši "svatyni". Tlak jim přinášel úspěch a po jedné akci v rohu našeho obraného pásma, jsme míček vyhodili jen k soupeřovo obránci, ten vrátil míček do střední vzdálenosti od branky, kde byla ideální příležitost znovu snížit, 6:5. Poslední 2 min, nejdříve jsme si vzali "time", odpočinuli si a pak jsme soupeři již nepůjčili míček a první zápas v sezóně dovedli do vítězného konce.

Velmi mile mne překvapili dorostenci, v první polovině zápasu byli trochu zakřilý, ale pak se otrkali a velmi rychle zapadli do hry týmu.

B: Hajsák, Maleček 2x, Matějček, Sikuta, Forst 

A: Sedlák, Hajsák, Matějček, Maleček, Kouba, Němec 

 

FBC Český Krumlov – Fbc Strakonice 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

 

Strakonice známe ještě ze starších žáků, ale potom měli "přestávku" a některé kategorie měli neobsazené, takže setkání s nimi bylo po delší době. Viděli jsme jejich předešlý zápas s Kaplicí, kde byli vyrovnaným týmem, byla to branková přestřelka a až v závěru je Kaplice přetlačila.

Tady jsem klukům znovu kladl na srdce, že domáci junioři jsou mnohem rychlejší a herně vyspělejší, a někteří mají zkušenost z mužké divizní soutěže, a že opravdu nemůžeme hrát takto otevřenou hru jako s Milevskem.

Bránili jsme střední pásmo, zachytávali rozehrávky a z protiútoků začali skórovat, do konce I.části jsme vedli 2:0. Kluci hráli soustředěně, zodpovědně se vraceli a soupeř nemohl najít recept na naše překonání. 

3min před koncem jsme vedli 3:1, Strakonice zkusili hru v power play, po minutovém kolotoči se jim podařilo najít skulinku nad nohou našemu velmi dobře chytajícímu Petrovi Němců. Soupeř v tlaku a v power play pokračoval, cítil svou šanci. Naši již ale domácí nepustili do vyložené šance. Minutu před koncem jsme se vzali "oddychovku" my, a zbytek času se odehrál ve středním pásmu.

Tady bych chtěl pochválit gólmana, měl v zápase několik velmi vynikajících zákroků a i jeho velkou zásluhou je výsledek vítězný.

B: Matějček 2x, Hajsák

A: Sedlák, Maleček 2x

Sestava:

Golmani: P.Němec, M.Šimek

Hráči: D.Sedlák, R.Hajsák, M.Matějček, J.Maleček, D.Kouba, R.Sikuta, P.Wunsch, M.Forst

 

Výsledky, tabulka