Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Jihočeské zápolení a dorost má další dvě výhry

V "domácím" prostředí v hale v Kaplici v sobotu 5.10.2013 jsme pořádali zápasy tentokrát my. Za soupeře nám los určil další dva jihočeské týmy, které také mají možnost hrát nejvyšší soutěž, I.dorosteneckou ligu: Písek a České Budějovice.


Jihočeské zápolení a dorost má další dvě výhry
Autor: Daniel Sedlák | Datum: 6.10.2013 - 14:47 | Zhlédnuto: 3814x

FBC Sokol Písek

FBC Český Krumlov - FBC Sokol Písek 9:3 (3:0|3:3|3:0)
Náš velký soupeř v boji o první místo v tabulce starších žáků před dvěma lety, s námi tentokrát nastoupil v dorostenecké lize. Již první zápasy píseckého týmu naznačily (se Štíry 10:3 výhra a prohra s Litomyšlí 7:10), že to velmi zdatný soupeř, i když je v soutěži nováčkem.
Od úvodního hvizdu jsme rozehráli naší hru, nenechávali soupeře nadechnout, napadali jej hned v jeho pásmu v rozehrávkách, hlídali si hráče. Výsledek se za chvilku dostavil, při střídání za hry v 7.min hry naskočil odpočinutý Hanák, pasem ho našel Matějček, a švihem nad nohu golmana bylo 1:0 pro nás. Již minutu na to, Massaro postrčil Matějčkovi a ten trochu z úhlu nad rukou brankáře pojistil na 2:0. Písecký tým byl trochu zaskočený, ale za pár střídání srovnal krok a zdál se být vyrovnaným soupeřem, na začátku 13.min jsme hráli oslabení, Maurenc vyhodil obloukem na polovinu hřiště, Hajsák se srazil s píseckým obráncem v boji o míček a druhé naše bránící křídlo, D.Sedlák, prolétl okolo nich, vypíchl si míček a v samostatném úniku se nemýlil, 3:0.
Soupeř dostal kázání od trenéra a jako vyměněný vyrazil do II.třetiny. Tlak se mu vyplatil a již v 2.min zápasu snížil na 3:1. Pak se domluvila vyladěná dvojce z minulých zápasů Hajsák-Sedlák, že bude úřadovat v této třetině jen ona a začala zvyšovat naše skóre až na 6:3, (v 10.min této třetiny jsme si vybrali slabou chvilku a nechali soupeře dvakrát skórovat).
I ve třetí třetině jsme plnili normu tohoto zápasu, tří gólovým přídělem. Ve 4.min postrčil míček D.Sedlák Matějčkovi a ten zvýšil na 7:3. V 6.min byla k vidění jedna z velmi krásných akcí na hřišti, když po několikeré výměně míčku u naší branky, rozjel Sedly útok, na středu křižně nahrál na Hanyho, ten opět křižně na Hajsyho a časomíra naťukala 8:3. Ještě v polovině třetiny, projel středem po samostatné akci Sedly a zavěsil na konečných 9:3.
"Kluci jeli opět jako dobře namazaná mašina, vůbec se nezalekli obrovských píseckých hromotluků a dalo by se říci, že s přehledem a chutí přejeli soupeře."
.
Góly: Hanák, Sedlák 2x, Matějček 2x, Hajsák 4x
Asistence: Hanák, Sedlák 4x, Matějček, Massaro
.

FBC Štíři České Budějovice

FBC Český Krumlov - FBC Štíři České Budějovice 8:6 (3:2|3:1|2:3)
Náš druhý víkendový soupeř bral zápas opravdu velmi prestižně a osobně. Dosud prohrál všechny své zápasy, kde působil velmi vlažně, až skoro odevzdaně. Ale proti nám nastoupil úplně někdo jiný, velmi namotivovaný a vyhecovaný tým. Rozjel velký kolotoč s tvrdou hrou, mnohdy velmi na hranici únosnosti a velmi krátkým střídáním (10-30 vteřin). Tento přístup, tvrdost, rychlé střídání a časté přerušování nám na začátku působili velké potíže. Štíři byli na koni, tlak jim vynesl ovoce a v 5.min zápasu jsme prohrávali 2:0!! Na střídačce jsme si, ale řekli že nechceme přistoupit na jejich hru, budem hrát svoji, věřit si, rychlejší nahrávky a střelba. V 9.min zápasu, nejdříve první útok, pak i druhý se postaral o vyrovnání, 2:2. A do konce třetiny ještě Sedly na Hajsyho a bylo 3:2.
Ve druhé třetině jsme se rozjeli a pěknými akcemi zvyšovali svůj náskok až na 6:2. V tento moment si již kluci mysleli, že zase převálcují soupeře a je vyhráno, ale Štíři se nepoložili. Bylo vidět, jak je ta prohra pálí a "jezdili" stále nahoru dolu. Čekali na nás na své polovině a krátkými výpady působili stále velmi nebezpečně. A také jeden takový přinesl zmatek na hranici velkého brankoviště, kde se k míčku dostal soupeř a snížil na 6:3.
Tento stav již byl více zajímavější pro soupeře, Štíři se ještě více zfomovali a kde skončili, tam začali, hned v 1.min III.třetiny skórovali znovu díky nepokrytému střeďákovi, který snížil na 6:4. Kluci nezmatkovali, a po následném útoku, soupeř fauloval a ze standartky Malát opět zvýšil, 7:4. Jenže Štíři, viděli co nám dělá problémy dohrávání hráčů, při zaváhání, zdvojení a následný útok a tlak do brány. Za další minutu bylo 7:5. Na střídačce jsme si ale opakovali, jsme lepší, chceme play-off, to je náš cíl. V 10.min jela první lajna 3 na 2, Hany nahrál na Hajsyho a ten konečně "z voleje" pojistil na 8:5. Štíři si vzali time, tlačili a chtěli s výsledkem stále něco udělat, z velkého tlaku jsme faulovali a soupeř hrál 6 na 4, a přesilovku proměnili přes levého křídlo na "deštníku", 8:6. Po buli jsme míček již kontrolovali a na výsledku se nic nezměnilo.
"Tento zápas jsme si hodně vydřeli, sráželo nás hodně naše časté vyloučení hlavně v 2.polovině zápasu, které nám vzalo hodně sil do konce. Dle mého názoru byli rozhodčí v tomto zápase tím slabším článkem."
.
Góly: Hajsák 3x, Maurenc, Sedlák, Malát, Hanák 2x
Asistence: Sedlák, Matějček, Hajsák 3x, Homolka J., Hanák 2x
.
Sestava:
G: L.Vajsochr (Vajsy), P.Němec
H: Hajsák (Hajsy), Hanák (Hany), Sedlák (Sedly), Maurenc (Maury), Homolka M., Matějček (Kulda), Bašta A., Massaro N., Homolka J. (Houmy), Malát, Bašta V., F.Hoško
Trenér: D.Sedlák
Vedoucí: K.Bašta
.
Výsledky - tabulka
Článek v novinách