Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Kaplický turnaj na 20.výročí

Na druhý zářijový víkend, 9.- 10.9.2017, se rozhodli v Kaplici uspořádat turnaj k 20.výročí založení jejich klubu. V sobotu byl na pořadu turnaj v kategorii juniorů a mužů, v neděli pak turnaj současně pro 2 kategorie, mladších a starších žáků.


Kaplický turnaj na 20.výročí
Autor: Josef Čížek | Datum: 12.9.2017 - 00:00 | Zhlédnuto: 10623x

V rámci přípravy na novou sezónu se A-tým mužů vydal do nedaleké Kaplice, kam byl pozván místním FBC, které slavilo 20. výročí svého založení. Šlo o turnaj, kam se sjely týmy Pelhřimova a českobudějovických Štírů. Celkově se v Kaplici sešlo tedy šest mužstev – Kaplice A, B, C, Pelhřimov, Štíři a my. Nutno podotknout, že většina týmu pojala tento turnaj opravdu vzpomínkově, takže věkový průměr většiny týmů byl vysoko nad standardem, se kterým se potýkají ve svých soutěžích. Výjimkou jsme byli akorát my, jelikož jsme přijeli s téměř plnou sestavou, kterou jsme doplnili o hráče mladších kategorií, tudíž jsme byli ihned pasováni do role favoritů turnaje.

Tuto pozici jsme chtěli potvrdit a většina zápasů tomu i odpovídala. Hrálo se pohodovým tempem bez zbytečných agresivních a nebezpečných výpadů. Jediný zádrhel na naší hře se objevil v utkání s Pelhřimovem, kde po vypracování si solidního náskoku dvou gólů, jsme nepochopitelně přestali hrát a zápas nakonec skončil remízou. Jelikož však Pelhřimov ztratil zápas se Štíry, mělo se o vítězi turnaje rozhodnout ve vzájemném souboji mezi námi a českobudějovickým klubem.

Zápas jsme nezačali příliš dobře, jelikož jsme brzy inkasovali. Na obdržený gól jsme dokázali reagovat, vyrovnali jsme hru a postupně překláněli misky vah na naši stranu. V závěru utkání, kdy jsme již vedli o dvě branky, byl dokonce odpískán nájezd, kterého se chopil českobudějovický brankář Josef Macek, ale nedokázal prodat své zkušenosti s podobnými situacemi z druhé strany. V závěrečné power play soupeře se ještě povedeným lobem prezentoval Dan Sedlák, ale jeho pokus ztroskotal na tyči prázdné brány.

Turnaj jsme sice vyhráli, ale důležitější bylo, že nám ukázal, kolik práce máme ještě do prvního soutěžního utkání před sebou. Musíme zapracovat jak na fyzické stránce naší hry, tak na technice a chytrosti, které nám v mnoha případech scházely.