Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Muži odstartovali novou sezonu vítězně

V neděli 1. října pro A-tým mužů konečně nastal ostrý start nové sezóny, ve které obhajujeme loňský triumf. Na utkání jsme se vydali do Jindřichova Hradce, jenž se může pyšnit halou extraligových rozměrů. V tomto důstojném prostoru jsme se utkali nejprve s rezervou Havlíčkova Brodu a o jeden zápas později jsme se střetli s táborským béčkem.


Muži odstartovali novou sezonu vítězně
Autor: Josef Čížek | Datum: 3.10.2017 - 00:00 | Zhlédnuto: 11708x

TJ Sokol Havlíčkův Brod Erupting Dragons B – FBC Český Krumlov Velešín   0:14 

První zápas soutěže pro nás nemohl dopadnout lépe. Celkové skóre hovoří za vše. Ale přeci jenom trenér Sedlák viděl, a to především v první třetině, na naší hře nedostatky. Předně to byla adaptace na soupeřovu hru bez pohybu v již zmiňované první části hry. Přestože jsme soupeře celou dobu suveréně přehrávali, nedokázali jsme si vypracovávat tolik gólových šancí, kolik by soupeřův výkon dovoloval. Když už jsme se přeci jen dostali před bránu, křečovitostí v zakončení jsme nesvedli uspět. Proto první třetina skončila ještě milosrdným skóre 0:1, když se jako jediný dokázal prosadit Matějček.

O pauze mezi třetinami jsme si všechno vyříkali a v dalším průběhu utkání naší hře již dynamika a lehkost v zakončení nechyběly. Soupeř naprosto nestíhal naše tempo, jeho brankář lovil ze své sítě jeden míček za druhým, naopak k naší svatyni, kterou hájil Kudláček, se balonky dostávaly opravdu jen sporadicky, k čemuž výraznou měrou přispěla i velmi dobrá obranná práce našeho týmu.

Na konci hrací doby tak svítil na ukazateli skóre stav 0:14. Zápas jsme s přehledem zvítězili a zdravě si zvýšili sebevědomí proti druhému soupeři z Tábora. Za zmínku jistě stojí také to, že jsme po opravdu velmi dlouhé době pomohli našemu brankáři k čistému kontu.

TJ Sokol Havlíčkův Brod Erupting Dragons B – FBC Český Krumlov Velešín 0:14

(Branky: Maleček 4x, Hanák 3x, Doležal 2x, Sedlák jr., Sedlák sr., Matějček, Hrmo, Šandera)

 

FBC Český Krumlov Velešín – FBK Tábor B   11:4  

Proti Táboru jsme chtěli hrát především obezřetně ze zajištěné obrany. Již od začátku se nám tento scénář dařilo naplňovat a na míčku jsme byli především my. Při pěkném přečíslení, kdy na půlce Hajsák umně propustil balonek, se řítil sám na gólmana Maleček, svou akci chtěl ještě vyšperkovat kličkou do bekhendu, což by se mu zřejmě i povedlo, kdyby nebyl zezadu faulován. Následovalo vyloučení soupeře na dvě minuty. Nabídkou náš tým nepohrdl, když se ze zadní řady napřáhl k dělovce Doležal a soupeřův brankář se sotva stačil ohlédnout za balonkem v pravém horním rohu své branky.

Stále jsme byli aktivnější a neslo to své ovoce v podobě dalšího vstřeleného gólu po pěkné kombinaci na jejímž konci stál Hajsák. Další závar v soupeřově brankovišti však znamenal nepříjemnost pro náš tým. Po faulu soupeře šel k zemi Čížek, avšak píšťalka rozhodčího zůstala němá. Naopak byla našemu hráči zapískána nedovolená hra na zemi, za kterou následoval trest na dvě minuty. Ukázalo se, že hra s nevyrovnaným počtem hráčů na hřišti nám vyhovovala daleko více než soupeři a v oněch dvou minutách oslabení jsme soupeři odskočili ještě o dvě branky. Soupeř byl vývojem utkání natolik zaskočen, že nebyl schopný vůbec kombinovat ani se na delší dobu usadit v našem obranném pásmu. Je třeba říct, že naše obranné řady v prvních dvou třetinách fungovaly perfektně. Do konce první třetiny jsme přidali ještě pátou branku a kráčeli jsme si tak pro vítězství v celém utkání.

Ještě na konci třetiny jsme museli čelit další přesilovce soupeře, jejíž větší část se přesunula do druhé části. Tuto přesilovku sehrál soupeř daleko lépe než první a po velice tvrdé ráně z první dokázal méně hlídaný hráč propálit vše, co mu stálo v cestě. Na inkasovaný gól jsme ale brzy dokázali odpovědět a v první půli druhé třetiny jsme opět jasně dominovali, což vedlo ke zvýšení skóre na ručníkových 9:1. Poté jsme však mírně polevili v aktivitě a nedorozumění v obraně vedla ještě do konce druhé části ke druhému inkasovanému gólu.

Třetí třetina již nenabízela tolik florbalové krásy jako první dvě. Náš tým se spokojil s výraznějším držení míče, avšak nedostatečná aktivita nemohla plodit ovoce v podobě gólů v síti soupeře. Naopak soupeř dokázal z ojedinělých brejků v průběhu třetí třetiny dvakrát skórovat. Nepřipustili jsme ale žádné komplikace a závěr utkání jsme si pohlídali. Nejprve po šťastném zásahu dokázal dopravit do sítě míč Matějček po přihrávce Hrma. Posléze, opět v oslabení, dokázal pár minut před koncem zužitkovat milimetrovou Hajsákovu přihrávku Čížek, čímž upravil konečný stav utkání na 11:4.

FBC Český Krumlov Velešín – FBK Tábor B   11:4

(Branky: Hanák 3x, Hajsák 2x, Doležal, Hrmo, Matějček, Sedlák sr., Sedlák jr., Čížek)

Sestava: J.Kudláček - Sedlák D., Wunsch P., Šandera j., Doležal P. - Maleček J., Hajsák R., Sedlák D.jun, Hanák R., Matějček M., Hrmo M., Čížek J. 

Tabulka soutěže