Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Naši nejmenší poprvé v ligové soutěži

V neděli 15.10.2017 krumlovský tým elévů doplněný o vybrané hráče přípravky vstoupil do prvních zápasů letošní jihočeské ligové soutěže ČFbU. A start to byl skutečně ostrý. Krumlovští poměřili síly se silnými týmy FBC Strakonice, FBC Spartak Kaplice a FBC Štíři České Budějovice žlutí.


Naši nejmenší poprvé v ligové soutěži
Autor: Tomáš Hrachovský | Datum: 27.10.2017 - 00:00 | Zhlédnuto: 6488x

Vzhledem k tomu, že turnaj byl pořádán v domácím prostředí, byl dán prostor kromě kategorie elévů i poměrně velkému množství dětí z přípravky. V soutěži se hraje systémem 3 + 1. Aby všichni zúčastnění mohli okusit atmosféru turnaje, nebyly sestaveny vyloženě silné trojice, ale zpravidla jeden hráč přípravky doplňoval dva elévy tak, aby všechny trojice byly víceméně vyrovnané. Pro některé hráče se jednalo vůbec o první konfrontaci s týmy z okolí. Sami hráči si zvolili za kapitána Vaška Masára, který je naším nejzkušenějším hráčem. Elévové zatím nemají stálého brankáře, proto se v brance během šesti zápasů vystřídalo šest dětí, které měly zájem si tuto roli vyzkoušet.

Do prvního utkání děti vstoupily s velkým odhodláním. Soupeř však využil nezkušenosti a nesehranosti našeho týmu, složeného až těsně před začátkem. Pozitivním ukazatelem bylo, že se naši hráči během prvního zápasu dokázali třikrát gólově prosadit. V dalším utkání náš tým narazil na tradičně silnou Kaplici, která nám moc šancí ke skórování nedala. Nejnadějněji probíhal zápas s budějovickými Štíry, kde naši hráči dlouho drželi se soupeřem krok a nakonec prohráli pouze o dvě branky.
V dalším programu turnaje proběhly odvetné zápasy se stejnými soupeři. Bohužel všichni soupeři byli nad naše síly. Chtěl bych však ocenit bojovnost všech hráčů, zejména těch nejmenších, kteří se srdnatě prali proti značné výškové převaze soupeřů a mnozí předčili některé své starší spoluhráče.

Florbalové dopoledne v Českém Krumlově bylo pro hráče i trenéry našeho týmu jednoznačně velkým přínosem. Na začátku sezóny jsme mohli poznat většinu potenciálních hráčů v reálném zápasovém nasazení, které se výrazně liší od tréninkových jednotek. Je třeba objektivně přiznat, že aktuálně zaostáváme za ostatními týmy jak v technické, tak i taktické vyspělosti. V první řadě však zaostáváme v množství času věnovaného tréninku. Účast hráčů na dvou trénincích týdně je nezbytné minimum, které zatím bohužel někteří z různých důvodů nenaplňují. Vzhledem k úzkému kádru elévů bude tým v průběhu sezóny doplňován vybranými hráči přípravky, kteří tak mohou nasbírat cenné zkušenosti do budoucna.

Na závěr děkuji pořadatelům a všem, kdo se starali o zdárný průběh turnaje.

Výsledky:
FBC Český Krumlov     3:8     FbC Strakonice
FBC Spartak Kaplice    7:1     FBC Český Krumlov                       
FBC Český Krumlov     4:6     FBC Štíři Č. Budějovice žlutí                     
FBC Český Krumlov     2:10   FbC Strakonice                       
FBC Spartak Kaplice  12:3     FBC Český Krumlov                       
FBC Český Krumlov     2:11   FBC Štíři Č. Budějovice žlutí