Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Pěkných 6 bodů

25. a 26. kolo jihočeského přeboru mužů – divize A nachystalo krumlovským borcům zkoušku v podobě týmů z opačných pólů tabulky – první SKP Č. Budějovice a poslední J. Hradec. Jelikož jsme v posledních zápasech nepodávali zrovna nejlepší výkony, přišla nám měsíční ligová pauza vhod. Mohli jsme tak nabrat nové síly, vyčistit hlavy a začít znova hrát jako v první půlce sezony.


Pěkných 6 bodů
Autor: David Řeháček | Datum: 16.4.2012 - 00:00 | Zhlédnuto: 4163x

FBC Č. Krumlov B – SVOP-69 J. Hradec     21:1 (7:0, 9:0, 5:1)

Přijeli jsme v sestavě čítající dva golmany a jedenáct hráčů do pole, z toho tři posily z A-týmu, dva hráči a brankář. Zato z Jindřichova Hradce přijelo jen pět hráčů, plus golman. Navíc měli za sebou ten den už jeden zápas, což se také projevilo na hřišti. Po první třetině jsme vedli už 7:0 a rozhodčí se tak rozhodli hrát na hrubý čas a ušetřit si pokud možno ten náhradní zápis o utkání na příště. Ale i tak jsme již vyčerpanému soupeři stihli nastřílet celkem jednadvacet gólů. Jak skóre narůstalo, tak jsme čím dál tím víc otevírali hru a tlačili se dopředu (každý si chtěl připsat nějaký ten bodík), čímž občas vznikaly mezery v naší sestavě, kterých soupeř dokázal využít k občasným brejkům, z kterých vytěžil i jeden čestný gól, který si ale určitě zasloužil, protože i v takto malém počtu již unavených hráčů se stále snažil napadat a znepříjemňovat nám hru. Tento zápas nám tedy posloužil k vylepšení celkového skóre vstřelených a obdržených branek za sezonu, ale hlavně k rozehřátí a přípravě na druhý, mnohem důležitější zápas.

FBC Č. Krumlov B – SKP Č. Budějovice     5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

Z předchozích tří střetnutí s tímto týmem jsme dvakrát odešli jako poražení, navíc jsme si výkony na posledním turnaji nechali utéct bodový náskok před třetím Lišovem, takže jsme toto čtvrté klání museli bezpodmínečně vyhrát. Začalo se klasicky pěkně zostra a v rychlém tempu. Hra nahoru dolu. Ale překvapivě jsme dokázali dát první gól již ve druhé minutě první třetiny. Soupeř tedy ještě přitvrdil a druhou půlku třetiny jsme se téměř jen bránili obrovskému tlaku, který na nás budějovičtí vyvíjeli. Dokázali jsme se ale ubránit a do druhé třetiny jsme mohli vstoupit s náskokem jedné branky. Čtvrtá minuta druhé třetiny – vedeme 2:0. Tempo hry se ještě zrychluje, přibývá tvrdých osobních soubojů. V deváté minutě přeci jen jedna střela končí v naší bráně. Nekompromisní protiútok z naší strany a o osm vteřin později opět odskakujeme do dvougólového vedení, které udržíme až do konce třetiny. Ta pro nás nemohla začít lépe. V první minutě zvyšujeme dvěma slepenými góly na 5:1. Soupeř se snaží náskok snížit a proto zkouší střely ze všech možných pozic, ale všechny buď blokují obránci nebo zneškodňuje výborně chytající golman. Ale ani my nepolevujeme a SKP ještě několikrát pěkně potrápíme.  Hrajeme naplno až do slastného konce, který pro nás nemohl dopadnou lépe.

Šest bodů je doma a my se tedy dotahujeme bodově na první SKP a odskakujeme o bod Lišovu. Za čtrnáct dnů nás čeká poslední turnaj, kde musíme opět naplno bodovat a udržet si tak postupovou pozici do play-off. Ale pokud budeme hrát jako dnes proti SKP, kdy makal opravdu celý tým naplno, tak je to v kapse.

Sestava:

G: Lepka, Kudláček O: Řeháček, Šesták, Król, Moravec U: Bednář, Sulzer, Kotěšovský, Doležal, Lučan, Pompe/Jany