Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Prolomení smůly?

V sobotu 15.1. vyrazilo družstvo B na turnaj do Strakonic, kde na něj čekal tým Dačic a domácích Strakonic.


Autor: Daniel Sedlák | Datum: 16.1.2011 - 00:00 | Zhlédnuto: 4242x
Krumlovu se tuto sezónu vůbec nedaří:,, Neproměňujeme stoprocentní šance a dostáváme laciné góly z protiútoků, dvě třetiny hrajeme vyrovnaný zápas, třetí třetina je pro nás noční můra. Jako by každý zapomněl co jsme celý zápas hráli a vrhne se do útoku. Všichni to najednou chtějí urvat sami a z toho plyne totální chaos na hřišti.“
Po těchto slovech jel do Strakonic kompletně obměněný tým doplněný o zkušené hráče A-týmu.

FBC Český Krumlov TJ Centropen Dačice B 5:6

(0:4 3:1 2:1)

      První zápas pro Krumlov nezačal vůbec dobře, již tradičně pozdě a špatně postavená zeď při rozehrávce soupeře a první gól Dačic. Krumlov se rychle oklepal a přidal na obrátkách, následovalo plno vyložených šancí kdy se před golmanem Dačic postupně objevil nejprve P. Doležal a o chvilku později A. Bednář, ale ani jeden nedokázal rozvlnit síť. A tak přišli na řadu opět Dačice, které hrozili z rychlých protiútoků. J. Pecha zvyšuje na 2:0 když obránci domácích míček přeskakuje hokejku. Po dalších neproměněných šancí Krumlova opět hýbají skórem hosté kdy střelou z otočky zvyšuje na 3:0 V. Husták.
       Druhá třetina začíná jako ta první a Dačice navyšují vedení již na 4:0. Ale tentokrát i gól nezůstává bez odpovědi a o minutu později rozvlní síť za zády Vacuška R. Fučík. Krumlov si nadále vytváří šance a v čase 8:56 se trefuje A. Bednář o minutu později upravuje na rozdíl jedné branky D. Sedlák. Stav je 4:3 a Krumlov sahá po vyrovnání, pomáhá tomu i fakt že tým Dačic dostal dvou minutový trest za sekání.Přesilovka se přehoupla do druhé minuty a Krumlov opakovaně trefuje pouze velikou síť za mantinely. V polovině druhé minuty přesilovky se objevují sami před brankářem A. Bednář a P. Doležal, Bednář ale místo přihrávky Doležalovy, který by zakončoval do prázdné branky volí střelu. Trefuje nohu golmana a je z toho protiútok dva na jednoho. Hosté situaci řeší s velkým přehledem a po krásné kombinaci umisťují míček do prázdné branky, golman F. Janda byl bezmocný. Do konce třetiny se již skóre nemění a tak se do té poslední vstupuje za stavu 3:5.
       Ve třetí třetině mají mírnou převahu domácí, ale je na nich již znát únava a tak trpí jejich hra směrem dozadu, kdy se útok již nestíhá vracet. Naštěstí golman F. Janda vytahuje jeden fantastický zákrok za druhým. Na hřišti to vypadá že tato třetina bude patřit golmanům, neboť ani Jandův protějšek nezůstává pozadu a vytahuje neuvěřitelné zákroky. Nyní se hra přelévá z jedné strany na druhou. Z velkého množství vyložených šancí na obou stranách se ujala až ta M. Pompeho v 36 minutě zápasu. V čase 11:26 R. Fučík vyrovnává na 5:5. Krumlovu to však nestačí a útok se bezhlavě vrhá dopředu. Opět hráči zapomínají na to co hráli předcházejících 42 minut a v jejich hře panuje chaos. Dvě střely hostů blokuje V. Čáslava, třetí D. Sedlák a následně vyhazuje míček na polovinu soupeře. Útok bezmyšlenkovitě napadá a následně i propadá, veliké chyby využívá T. Karásek s střelou tahem dává rozhodující gól, D. Řeháček přibíhá k útočníkovi Dačic příliš pozdě. Stav 5:6 už nezmění ani následovná power-play domácích. 

FBC Český Krumlov FbC Strakonice 5:4

(1:3 3:1 1:0)

      Druhý zápas pro nás začíná velice dobře již po minutě zápasu se před V. Čáslavou otevírá prostor, ten posouvá míček do ulice D. Sedlákovi, který se nemýlí. Krumlov hraje v klidu a vytváří si šance, ale opět platí nedáš dostaneš. Na začátku deváté minuty z akce dva na jednoho Strakonice srovnávají na 1:1. O minutu později se Schwamberger trefuje podruhé, poté co obchází obránce, který ho nedokáže odstavit od míčku. V čase 13:20 už Schwamberger slaví hattrick. Strakonice dokázali během 4 minut otočit skóre z 0:1 na 3:1.
      Do druhé třetiny vstupuje lépe domácí tým ale střeli jsou nepřesné. Až v čase 4:22 snižuje po nahrávce D.Sedláka R. Fučík. O tři minuty později, po střele z dálky, hosté opět odskakují na rozdíl dvou branek. Mezi tyče se trefil T. Jiřík. Závěr třetiny ale opět patří domácím, nejprve se v čase 11:50 po nahrávce R.Fučíka trefuje D.Sedlák a sedm sekund před koncem vyrovnává na 4:4 M. Pompe.
    Do poslední třetiny vstoupili oba týmy opatrněji, ale v čase 2:14 vyhazuje golman F. Janda míček směrem na M. Pompeho, který střelou ke vzdálenější tyči strhává vedení na stranu domácích. Krumlov teď kontroluje hru a nepouští hosty do žádných šancí. V čase 8:34 ale dostává M. Pompe 2 minuty za hrubost. Čtveřice domácích se však brání velice dobře, dokonce P. Doležal může rozhodnout, když se objevuje sám před brankářem. Ten však jeho pokus zneškodnil. Strakonice dále nemohou najít recept jak prolomit obranu soupeře a tak přesilovka končí. Hosté v ní vystřelili snad jen jednou. O minutu později je odpískán další faul a na dvě minuty za opakované přestupky si jde sednout M. Vítek. R. Fučík, P.Doležal, D. Sedlák a V. Čáslava teď brání těsné vedení. Tentokrát se hostům podařilo rozehrát kolotoč přihrávek, ale jejich střelba je neúčinná. Trefují obránce a když přece jen míček zamíří do brankoviště stojí tam jak neprostupná zeď F. Janda, který střely s naprostou jistotou likviduje. Zápas tak končí vítězstvím domácího týmu 5:4.