Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Soustředění v Třeboni 2008-09-23

29.8.2008, začíná poslední víkend prázdnin, a zatímco školou povinné děti pláčí a balí aktovky, pro muže z českokrumlovského Fbc se chystá zkouška z nejtěžších – první kondiční soustředění v dějinách oddílu, které se bude konat v Třeboni, městě rybníků a náročných cyklostezek.


Soustředění v Třeboni 2008-09-23
Autor: Daniel Sedlák | Datum: 26.9.2008 - 13:59 | Zhlédnuto: 66062x

Vyrážíme v sestavě Čáslava, Valdauf, Trestr, Konrád, Šesták, Žák, Homolka a Bednář, vedeni zkušeným veteránem Danielem Sedlákem.

Základní tábor naše výprava založila v místní loděnici, ale kdo očekával odpočinek po náročné cestě, byl zklamán. Ani jsme si nestihli vybalit, a už jsme se hnali do tělocvičny místním lázeňském zařízení Aurora. Atmosféra plná nadšení z pohybu, který po prázdninovém lenošení většina z nás potřebovala, vydržela po celý trénink, byť díky neúčasti brankářů na soustrědění probíhala střelba jen na malé branky. Matně si vzpomínám, že tréninkový zápas skončil 0:0. Po něm nás čekalo příjemné překvapení, naše regenerace probíhala v komplexu bazénů, výřivek a jiných lázeňských vymožeností. Mnohé z důchodkyň, rozvalené ve slané vodě jistě zavzpomínaly na mládí, a obdivně vzdychly, když zahlédli vypracovaná těla krumlovských sportovců. Pak nás čekala večeře a prohlídka historické Třeboně. V Hostinci u bílého koníčka jsme si prohlédli starý obraz, a tím naše kulturní obohacování začalo...i skončilo. Zkušenější jedinci poté zamířili směrem k „domovu“, my mladí zábavy lační chlapci, jsme navštívili diskotéku Roháč a bavili se až do čtvrté hodiny ranní. Před usnutím jsme ještě shlédli instruktážní video a pak už jsme se oddali snům.

 Krásné sobotní ráno přímo volalo po krátké projíždce na kolech, ke které se s námi chystal i Marek Veselý, který za námi dorazil v noci. Bohužel pro nás majitele nekvalitních kol, je Danovým synonymem pro krátká slovo padesátikilometrová. Nebýt Zdendy Valdaufa, který už po čtvrtém kilometru vyřadil hlavního vodiče Čásíka, by mnoho z nás asi do cíle nedojelo. Po tomto šťastném zásahu se naše tempo asi 2x až 3x zpomalilo, a jízda se stala snesitelnější. Dokonce jsem se v některých chvílí dokázal i kochat krásnou krajinou kolem rybníka Rožmberk. Po dojezdu nám v rámci navýšení kondice nebyla dána možnost odpočinku, ale ihned „šup šup“ do haly. Atmosféra plná bolesti a trápení vydržela po celý trénink. Až pohled na věrné fanynky v bazénu, na jejich bezzubá ústa a zálibné pomrkávání, nám vrátil radost do života. Uvědomili jsme si proč takhle trpíme...přece pro naše fanoušky, kteří u rozhlasových přijímačů trpělivě čekajíí, nezazní-li o nás první zmínka v médiích v historii klubu. Regenerovalo se nám krásně. Následoval oběd, a vzhledem k tomu, že hodiny odbíjeli sedmou, bohužel i večeře. Romantickou procházkou po hrázi rybníka pro některé večer skončil, odvážnější se pak v místním kasinu věnovali hazardu. Třikrát hurá karetnímu mágovi Homolkovi. Zmožena únavou pak celá výprava spí až do nelidsky časného budíčku.

Devět hodin, neděle.Místo návštevy kostela dalši kilometry v sedle. Zoceleni sobotním výjezdem,vyrážíme. Marek nás neustále uklidňuje že se již blížíme k Třeboni. Když potřetí projíždíme Spolím, přestávám mu věřit. Ale štěstěna se usmějě, a tak v poledne dorážíme znovu k Bílému koníčkovi, kde plníme žaludky, a vydáváme se trávit do výřivky.

Naše sostředění končí. Ještě rozdáme pár autogramů, a opouštíme Třeboň. Doma nás nepoznají, vracíme se v nejlepší fomrě, jako praví MUŽI ! Těšte se kloučci z Jemnice, Třebíče i Budějovic, Fbc Český Krumlov je nachystáno na novou sezónu!!!