Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

South Bohemia HB Beton cup J.Hradec 2015

Ve dnech 7.- 9.8.2015 proběhl v Jindřichově Hradci turnaj ve dvou kategoriích, mužské a ženské. Organizátoři v čele s Martinem Knoblochem mají řadu zkušeností s organizováním mnoha podobných akcí a ani tentokrát nezůstali svému jménu nic dlužni.


South Bohemia HB Beton cup J.Hradec 2015
Autor: Daniel Sedlák | Datum: 10.8.2015 - 19:12 | Zhlédnuto: 3741x

Turnaje se zúčastnili týmy nejen z naší soutěže, Písek a J.Hradec, ale i z vyšších pater divize nebo národních lig, Štíři Č.Budějovice, Chrudim, Chomutov, Dačice, až po prvoligové týmy, Česká Lípa a Pelhřimov, ale i extraligový tým ze Slovenska, Košice.

V každém případě náš tým odjížděl na turnaj s úkolem sehrát se s juniory a začlenit je do sestavy, porovnat úroveň florbalu a ukázat, kde máme rezervy před nadcházející sezónou. Velké ambice jsme neměli, už vzhledem k umístění v tabulkách, ale na druhou stranu jsme se těšili na utkání a na "šahnutí si na větší florbal". Bohužel z mužů a juniorů si někteří neuvědomili jedinečnost účasti na takovém turnaji a nepodřídili svoji přípravu na novou sezonu pohlídáním si tohoto termínu (veliká škoda nejen pro ně, ale i pro náš florbal,...někdy zapřičiněná nezodpovědností). A tak přestože většina týmů zde měla 3 plné lajny, my jsme nepochopitelně odjížděli na tak silně obsazený turnaj jen ve stěží 2 lajnách a "půjčeným" golmanem ze Štírů.. 

V pátek jsme sehráli 2 zápasy ve skupině: S Pískem jsme předvedli velmi zodpovědnou hru, vyvarovali se chyb a vyhráli 2:0. V druhém zápase s Bystřicí, jsme sice na začátku chybovali a soupeř trestal na 0:1, nakonec jsme do konce poloviny (hrálo se 2x20 min čistého času) otočili na 2:1, když jsme ještě ve 13 min zvýšili na 3:1, mysleli jsme, že vítězství udržíme až do konce. Bohužel soupeř zvýšil agresivitu a tlak a minutu před koncem vyrovnal na 3:3. Ještě v samém závěru naši junioři zůstali osamoceni před gólmanem soupeře, ale zavěsit se již nepodařilo. I tak dopadl první den turnaje nad očekávání a všichni se shodli, že "černý kůň turnaje" je jasný.

V sobotu dopoledne se dohrávali zápasy ze skupin a nás čekala prvoligová Česká Lípa. Dvoumetrový chachaři nás začali mačkat již od začátku a ke všemu přílišný respekt z tohoto soupeře zapříčinil i chyby, které soupeř rychle trestal. Do poloviny zápasu to bylo 3:0 a zdálo se, že bude hůř. Přesto jsme zkonsolidovali své síly, přestali se tolik bát, uvolnili se a začali vystrkovat růžky. Po jednom brejku jsme snížili na 3:1 a za chvilku ještě přidali druhý na 3:2. Šance nám i nadále vydrželi, ale bohužel nás zradila střelba, to bylo trestuhodné. A tak, i přesto že soupeř asi i po pátečních návštěvách místních podniků neměl tolik sil, v polovině dvuhého poločasu odskočil na 4:2. A protože jsme již naše šance neproměnili a zůstal tento výsledek.

Překvapivě pro všechny jsme tedy skončili na druhém místě v základní skupině. Na odpolední zápas nám rozlosování přihrálo FBC Sokolo Chrudim. Soupeř se na nás velice těšil, vlétl do zápasu opravdu vydařeně, hned v 1 minutě 1:0, druhá minuta 2:0. Nám se potom podařilo další nápor ustát a do konce poloviny dokonce snížit na 2:1. Ve druhé polovině jsme měli několikrát více ze hry my a podařilo se nám zápas otočit na 2:3. Bohužel soupeř se nepoložil, zabral a z jeho tlaku jsme udělali chyby, které potestal a zápas opět otočil na svou stranu 4:3. To byla krutá rána, tohoto soupeře jsme chtěli a mohli přehrát. Bohužel se, ale projevil i nedostatek sil, že jsme nemohli rozložit síly na více hráčů a k tomu to úmorné vedro....

Slova na konec: Krásný turnaj, profesionálně uspořádaný s pohodovou atmosférou, díky Martine za pozvání

Sestava: 

Daniel Sedlák, Josef, Josef Čížek, Václav Čáslava, Radek Hajsák, Pavel Doležal, Roman Vraspír, Petr Vágner, Martin Hrmo, Daniel Sedlák ml.

 

Výsledky, tabulka

 

Přihlášené týmy:

FK Slovan Jindřichův Hradec (Regionální liga) – Výkonnostní koš č. 4

FBC Český Krumlov (Regionální liga) – Výkonnostní koš č. 4

FBC Štíři České Budějovice (Národní liga) – Výkonnostní koš č. 2

FbO Florko Košice (Salming extraliga /SVK/) – Výkonnostní koš č. 3

Spartak Pelhřimov (1. liga) – Výkonnostní koš č. 1

FBC Sokol Písek (Regionální liga) – Výkonnostní koš č. 3

TJ Centropen Dačice (Divize) – Výkonnostní koš č. 2

FbC 98 Chomutov (Národní liga) – Výkonnostní koš č. 1

ASK Bystřice nad Pernštejnem (Národní liga) – Výkonnostní koš č. 2

TJ Sokol Telč (Liga Vysočiny mužů) – Výkonnostní koš č. 4

FBK Piráti Sokol Chrudim (Divize) – Výkonnostní koš č. 3

FBC Česká Lípa (1. liga) – Výkonnostní koš č. 1