Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Starší žáci přivezli tři body

Jihočeská liga starších žáků se pomalu chýlí ke konci pro náš tým. Předposlední dvojzápas jsme odehráli v neděli 14.2. ve sportovní hale v Hrdějovicích. Utkali jsme se opět s týmem modrých Štírů z Budějovic a Kaplicí.


Starší žáci přivezli tři body
Autor: Veronika Netušilová | Datum: 21.2.2016 - 17:31 | Zhlédnuto: 3884x

FBC Štíři Č. Budějovice Modří - FBC Český Krumlov             3:10 (0:2|1:3|2:5|)

G: Hanák 4x, Wunschová, Košan, Sebestyen, Štrbko, Kolín 2x

A: Košan, Böhm, Hanák 3x, Beniačik 2x, Dvořáček 2x, Wunschová

V domácím zápase proti Štírům jsme byli lehce oslabeni, ale i přesto jsme s nimi odehráli slušné utkání, které jsme mohli i konec konců vyhrát. V Hrdějovicích jsme nastoupili v silnější sestavě (i když nám chyběl náš šikovný obránce a centr v jedné osobě Aleš). Na soupeře jsme od začátku vlétli a hned v první minutě skóroval po přesné přihrávce Standy centr první formace Tomáš Hanák. V první třetině ještě přesně zakončila Verča po asistenci Marka a skóre bylo 0:2 v náš prospěch. Ve druhé třetině vsítil svůj první gól za starší žáky Max. Branku si připsal i další mladší žák Standa. V závěrečné třetině zápasu jsme sice obdrželi dva zbytečné góly, kdy jsme propadli v obraně, ale dokázali jsme jich pět dát. Poprvé se také radoval nováček Pepa Štrbko, který odehrál slušné utkání a pěkně zapadl do našeho týmu. Ostatní branky zařídili naši elitní střelci Hanák – Kolín. Od začátku zápasu se nám dařilo Štíry dostávat pod tlak. Soupeře jsme jasně přehrávali a odehráli jedno z nejlepších utkání této sezóny.

FBC Český Krumlov – FBC Spartak Kaplice                             3:6  (0:0|0:5|3:1|)

G: Mazzola, Kolín, Hanák

A: Böhm, Dvořáček

Věděli jsme, že zápas s Kaplicí bude opět náročný, protože soupeř má letos opravdu velmi kvalitní tým. V úvodní části zápasu jsme ještě drželi se Spartakem krok, ale naše obavy se potvrdily ve druhé třetině. Hned v první minutě jsme měli možnost hrát přesilovku a ta nás opět zlomila. Neuplynulo ani deset vteřin a Kaplice se dostala do brejku díky naší špatné rozehrávce, 0:1. Přesilovka se nám samozřejmě nedařila ani poté. Hráli jsme jí moc kostrbatě, pomalé přihrávky, špatné rozestavění. Všechno bylo až moc čitelný. Spíše to vypadalo tak, že soupeř je v převaze, a proto následoval druhý brejk a skóre bylo 0:2. Pro náš tým jsou bohužel tuto sezónu přesilovky spíš za trest. Toto byl rozhodně důležitý moment celého zápasu, který se podepsal na psychice hráčů. Kaplice byla na koni, přidala ještě tři branky a vypadalo to, že je zápas rozhodnutý. Během přestávky jsme si vysvětlili chyby, které děláme a snažili se náš tým vyburcovat, aby ještě zápas neodevzdal soupeři. Poslední třetinu jsme si lehce napravili reputaci a vyhráli jí 3:1. Kdybychom hráli takto od začátku a neinkasovali tristně v přesilovkách, tak jsme mohli sehrát i vyrovnaný zápas. Přesto musím uznat, že Kaplice hraje letos opravdu pěkný florbal, hráči jsou sehraní a určitě by si zasloužili zahrát kvalifikaci o Mistrovství ČR.

Sestava:

G: Vrábel Míra

O: Böhm Marek, Dvořáček David, Massaro Filip, Beniačik Matěj

Ú: Mazzola Sam, Kolín Dan, Košan Standa, Hanák Tomáš (C), Wunschová Verča, Sebestyen Max, Štrbko Pepa, Procházka Tomáš

Trenéři: Hanák Radek, Netušilová Verča

Výsledky a průběžná tabulka