Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Starší žáci se ctí zakončili sezónu

Letošní sezóna starším žákům rychle utekla. Hlavním důvodem byl přesun termínů některých turnajů, a tak nám vyvstala situace na přelomu ledna a února, kdy jsme museli hrát tři víkendy za sebou.


Starší žáci se ctí zakončili sezónu
Autor: Veronika Netušilová | Datum: 1.4.2019 - 00:00 | Zhlédnuto: 4405x

Na poslední zápasy jsme se vydali až do vzdálených Chotovin, kde jsme poprvé zakusili místní sportovní halu. Zázemí ne úplně ideální, ale kupodivu se nám tam hrálo dobře. Starší žáci zde podali jeden ze svých nejlepších výkonů, přestože jeden zápas jednoznačně prohráli a druhý remizovali.

V Chotovinách jsme neměli co ztratit. V prvním zápase jsme nastoupili proti nejlepšímu týmu celé ligy. Štíři hrají velmi organizovaně, zodpovědně dozadu i dopředu, disponují technicky vyspělými hráči, kteří mají herní myšlení na vysoké úrovni. Zaslouženě v konečném součtu vyhráli naší skupinu Jihočeské ligy starších žáků a já jim osobně přeji hodně štěstí v kvalifikaci na Mistrovství republiky. Ale zpět k průběhu utkání. Taktika, kterou jsme si stanovili před zápasem, byla jasná. Užijeme si poslední zápasy a především jsem jako trenérka očekávala, že každý hráč předvede to nejlepší ze sebe. Štíři na nás samozřejmě většinu zápasu tlačili, měli spoustu šancí, ale my jsme výborně bránili. V první třetině jsme obdrželi pouze jednu branku a to až v poslední minutě. Ve druhé třetině už se soupeř začal prosazovat a v osmé minutě jsme prohrávali 4:0! Brzy po čtvrtém gólu se podařilo skórovat i nám, Nicolas po nahrávce Honzy Pilaře snížil na 4:1 a po něm ještě David po nahrávce kapitána Standy snížil na 4:2. Škoda, že se nám tento výsledek nepodařil udržet a v poslední minutě druhé třetiny opět inkasujeme. Závěrečná třetina už byla z naší strany nejméně povedená a Štíři nám vstřelili dalších pět branek. Skóre ještě upravil krásnou akcí útočník první lajny Matyáš Cajthaml po nahrávce Nicolase Humpála. Opravdu povedená souhra! Prohráváme 10:3, ale pocit ze hry není špatný. Naopak. Týmovost, bojovnost, heroický výkon, skvělý gólman, který pochytal řadu těžkých střel.

FBC Český Krumlov – FBC Štíři České Budějovice   3:10

G: Humpál, Tomeš, Cajthaml

A: Pilař, Košan, Humpál

Do druhého utkání s Táborem jsme nastoupili se stejným odhodláním a elánem. Dlouho byl stav 0:0, protože jsme opět dobře bránili a dařilo se nám blokovat střely před naším brankou. Třetí tým tabulky si dokázal vypracovat mnohem více šancí, ale selhával na produktivitě a naší houževnatosti. Až v deváté minutě druhé části se trefil táborský hráč, který zůstal zcela nepokrytý u naší pravé tyčky. Třetí třetinu vydrželi krumlovští rytíři hrát ve stejném tempu a dokonce si vypracovali i několik slibných šancí. Dobrý výkon našich hráčů byl nakonec podtržen srovnáním na 1:1! Nicolas vystřelil z větší vzdálenosti a dobře postavený Honza Pilař před brankou skóroval krásnou tečí. Ukázkový gól a velká euforie na naší straně. Zasloužená branka. Soupeř si před poslední minutou zápasu vzal time-out. Tábor se nechtěl srovnat s remízou a pokusil se ještě o závěrečný tlak. Domluvili jsme se, že se nebudeme hnát dopředu a ubráníme zaslouženou remízu. To se nám vydařilo a měli jsme z toho všichni ohromnou radost.

FBC Český Krumlov – 1.FbK Tábor                            1:1

G: Pilař

A: Humpál

Sestava: G: Švec Daniel, Zdychynec Daniel; Cajthaml Matyáš, Pilař Jan, Tomeš, David, Humpál Nicolas, Herrmann Jan, Opekar Jan, Dvořák Šimon, Herber Daniel, Košan Standa, Švarc Matěj, Veselý Joska

Sezóna se nám sice výsledkově nepodařila, ale nebudu ji hodnotit negativně. Hned první dva zápasy proti Kaplici a Štírům skončily debakly. Bylo jasné, že liga bude náročná. Chyběli nám hráči ročníku narození 2004. Patřili jsme k nejméně fyzicky vyspělým týmům. Přesto si myslím, že pokud bychom podali takové výkony jako v posledních dvou zápasech v Chotovinách nebo například na turnaji v Dačicích, mohli jsme uhrát mnohem lepší výsledky. Věřím, že pro příští sezónu nám dorostou a zesílí ročníky 2005. Kategorie starších žáků už je o systematické týmové hře, ve které se všichni hráči podílí stejně na úspěchu či neúspěchu. Souhra, kombinace, rychlé přesné přihrávky a střelba z první. Tomu všemu se nyní budeme věnovat na trénincích, stejně tak fyzické a kondiční přípravě.

Nakonec chci poděkovat svému týmu. Závěrečné zápasy mě přesvědčili o tom, že umíte florbal hrát, umíte být jeden tým, že máte hodně vnitřní síly. Udělali jste mi velkou radost a užila jsem si to s vámi. Těším se na další tréninky a zápasy. Děkuji též rodičům za spolupráci, podporu, fandění a odvoz dětí na zápasy.