Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

V roce 2019 zatím na vítězné vlně

26.1.2019 vyrazili krumlovští Rytíři k dalším zápasům do Sezimova Ústí. Soupeřem byla Kaplice, která nečekaně vyšla vítězně z prvního měření sil v listopadu. Ve druhém zápase došlo na historický remake boje rytířů proti táborským husitům.


V roce 2019 zatím na vítězné vlně
Autor: Jan Trestr | Datum: 1.2.2019 - 19:13 | Zhlédnuto: 4787x

FBC Rytíři Český Krumlov – Velešín  :  FBC Spartak Kaplice 8:7

Nehrající D. Sedlák starší se ujal trenérské taktovky a chtěl Kaplici zaskočit přeskupením útočných lajn. Vznikla ultraofenzivní hrozba Sedlák, Hrmo, Hajsák a ofenzivní hrozbička ve složení  Forst, Kouba/Mačejný, Trestr.  Ofenzivně se dařilo, o tom nebylo pochyb. Ač se Kaplice dostala do vedení,  podařilo se Sedlákovi jr., Forstovi a Trestrovi kontrovat a získat komfortní náskok.

 Kaplice bila na poplach a vhodně zvolený timeout dokázal odkrýt krumlovskou slabinu. Nově složeným formacím se nedařilo propojit obranu s útokem a Kaplice sypala góly jako přes kopírák…zpoza branky na volného centra a gól. Již se zdálo, že Kaplice bude vstupovat do třetí třetiny jako vedoucí tým, ale zdálky natáhl Hrmo a krásným angličanem srovnal. 

Ve třetí třetině znovu Krumlov odskočil na rozdíl dvou gólů (Hajsák a Forst), ale udělat si to jednoduché, to nebyla pro Rytíře výzva. Klasika dne, nepokrytí centři a bylo srovnáno. Nakonec na sebe vzal zodpovědnost Sedlák jr. a dělovkou z poloviny hřiště překvapil brankáře.  Zápas skončil drtivým vítězstvím Rytířů 8:7.

FBC Rytíři Český Krumlov – Velešín  :  1. FbK Tábor B 6:4

V tomto zápase se prezentovali oba týmy klasickou hrou, jakou předváděly  v celé sezóně. Krumlovská elegantní a šarmantní hra se utkala  s tvrdou a až animálně agresivní hrou táborského béčka.  I  když zápas bolel, hra se Rytířů vcelku dařila. Nejprve Hrmo po individuální akci, pak Kouba po pěkné nahrávce Forsta  a následně Sedlák jr. určili náskok 3:0. Soupeři se sice podařilo korigovat na 3:2, ale Forst dvěma góly reagoval. 

Bohužel, nekoncentrace mohla za další snížení. Na to reagoval rozhodčí a z krásného Mačejného zpracování jak se ve florbalovém žargonu říká „na kozičky“, dokázal vykouzlit hru hlavou (dle vysvětlení zahrál Mačejný úmyslně nosohltanem). Z nařízeného trestného úderu se Tábor dostal na rozdíl jediného gólu.  Agresivita na hřišti kulminovala, ale nervy na uzdě udržel Sedlák jr. a při powerplay Tábora zamířil přesně do odkryté branky.

Rytíře reprezentovali:

Šítal – Wunsh, Doležal, Kohoutek, Šandera – Sedlák jr., Hrmo, Hajsák, Forst, Kouba, Mačejný a Trestr