Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Výběry dorostu - ISOLINE cup 2013/2014

18.- 19.1.2014 v Plzni a v Ostravě začala zemská kola výběrů dorostu pod názvem ISOLINE CUP. Náš Jihočeský výběr se postupně utkal ve své skupině s Ústeckým, Karlovarským a Středočeským výběrem.


Výběry dorostu - ISOLINE cup 2013/2014
Autor: Daniel Sedlák | Datum: 18.1.2014 - 09:44 | Zhlédnuto: 4961x

Vrchol sezony a odměna výborně pracujícím florbalistům by měl být výběr do reprezentace Jihočeského kraje. Bohužel krajští funkcionáři letos nepochopitelně vybrali trenéra a asistenty, kteří nemají žádné zkušenosti s trénováním dorostu a dokonce ani nemají kategorii dorostu ve svém mateřském strakonickém klubu. Myslím si, že právě neznalost prostředí a hráčů byla jedním z neúspěchů naší reprezentace.

Přestože je náš klub z Jihočeského kraje nejúspěšnější, byli vybráni strakonickými trenéry jen M.Matějček, D.Sedlák, T.Malát, L.Vajsochr a R.Hanák. Téměř stejný počet hráčů měli ve výběru Šťíři a Písek, přestože jsou v tabulce I.ligy beznadějně poslední. Počet hráčů ve výběru také doplnili i hráči jiných klubů hrajících II.ligu.

Z mého pohledu bych výběr doplnil ještě jinými hráči, ale tím největším překvapením pro mne bylo sestavení hráčů v lajnách na turnaji a jejich neustálé a časté měnění na pozicích. Z velké většiny hráli Jihočeši pouze na dvě lajny, které měli pro mne nepochopitelné stálé složení: polovinu hráčů z CB, přestože právě přes ně šla většina branek. Z našich hráčů měli místo v sestavě jisté jen dva hráči M.Matějček a D.Sedlák, kteří se také postarali o drtivou většinu gólů a asistencí. Pevný systém jihočeské hry 2:1:2 přinášel velkou volnost soupeřovým křídlům, kteří nikým nehlídáni měli již krásné příležitosti ke skórování. Bylo mi velmi líto našeho golmana Ládi Vajsyho, když musel lovit tolikrát míček ze své sítě, ne jeho vinou.

Je potřeba si uvědomit, že taková rozhodnutí funkcionářů, ve výběru trenérů a asistentů, ale i náplně tréninků atd., ovlivní nejen ten konkrétní ročník, příležitosti, ale i snahu reprezentovat v budoucnu.

Všem našim hráčům děkuji za reprezentaci našeho klubu.

Tabulka, stránky a články