Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Dorost měl v I.lize grandiózní začátek

Hned na úvod nové sezóny jsme jeli v sobotu 21.9.2013 do Třebíče, kde jsme se měli utkat s domácími Snipers Třebíč a FBK Hradec Králové. Náš cíl pro letošní sezónu je pokusit se probojovat na medailová místa ve skupině, která jediná zaručují postup do národního play-off.


Dorost měl v I.lize grandiózní začátek
Autor: Daniel Sedlák | Datum: 22.9.2013 - 09:37 | Zhlédnuto: 4117x

Snipers Třebíč

FBC Český Krumlov - Snipers Třebíč 13:3 (3:1|6:0|4:2)
Z minulé sezóny jsme věděli, že Třebíč má výborné hráče, zejména první lajnu, která se také jako naše probojovala celá do výběru Vysočiny a že nebude lehké s nimi vybojovat bod. Začátek byl nervózní z obou stran, po 4 minutách hry se rychleji rozkoukal soupeř a po prospalém startu našeho hráče, využilo uvolnění třebíčské křidýlko a rozjásalo domácí publikum, 1:0. V ten moment nikdo z nás netušil, že to bylo gólové prosazení od našeho soupeře na dlouhou dobu ojedinělé. Hned po vhazování si vyměnili míček naši obránci, předali na Hanáka, který pěknou nahrávkou přes celé pásmo nabil Sedlákovi, 1:1. Třebíčští hráči měli ještě dostatek sil a tak byla na 5 minut vyrovnaná hra, potom se již začala projevovat naše herní převaha, která vedla k mnoha šancím. Ve 13.minutě zápasu si první střelec vyměnil s Hanákem roli a my se ujali vedení, 2:1. Následné střídání vedlo k dalšímu tlaku, Matějček se uvolnil a pěknou švihovou střelou umístil do horního růžku, 3:1. 
Ve druhé třetině jsme soupeře rozebrali a pěknými akcemi ji vyhráli 6:0!!
Ve třetí třetině jsme začátek zbytečně podcenili a soupeř dvěma góly snížil, ale žádnou přestřelku jsme dál nedopustili a pokračovali ve spanilé jízdě až do konce na konečných 13:3.
Jsem rád, že hned na začátku sezony, se kluci takhle rozjeli, hodně z nich si dalo gól a tím se krásně uvedli (ročník 98) do I.ligy.
.
Góly: Hanák 2x, Sedlák 3x, Matějček 2x, Homolka M., Bašta A.2x, Hajsák 2x, Homolka J.
Asistence: Homolka J.2x, Hanák, Sedlák 3x, Maurenc, Hajsák
.

FbK Hradec Králové

FBC Český Krumlov - FbK Hradec Králové 11:7 (1:1|6:3|4:3)
Hned po našem prvním zápase jsme sledovali následující zápas, kde nastoupili proti sobě Náchod (který si 98 pamatují z mistrovství republiky STRŽU) a H.Králové. Poslední jmenovaný měl být naším soupeřem ve druhém našem vystoupení. Viděli jsme, že to je velmi dobře technicky vybavený tým, každý umí dobře vystřelit a hraje tvrdou rychlou hru.
Chtěli jsme nastoupit na soupeře hned od počátečního hvizdu a zkusit rozhodnout zápas v náš prospěch, již v první fázi zápasu.
Opak byl pravdou, soupeř na nás doslova vlétl rychlostí shinkanzenu, a nejen obrana měla plné ruce práce. Jejich tlak byl opravdu velký a tak se také zaslouženě ujal vedení v 5.minutě zápasu, 1:0. Naši kluci se ale otřepali, a zapnuli na vyšší obrátky, konečně.... Hra se začala vyrovnávat a v 7.minutě i skórově, Sedlák vyslal lehčí střelu, Hajsák jí správně usměrnil a my se radovali z vyrovnání. Náš tlak stoupal, ale soupeř do konce třetiny svou branku zaklel, protože 4 tyče už byly opravdu k uzoufání.
Ve druhé třetině jsme chtěli zúročit náš tlak z konce I.třetiny, ale byl to opět soupeř, který začal dobře, kdy z nenápadné akce a několika tečí dostal míček za záda našeho gólmana, 1:2. Hned další střídání měl opět tlak a končilo to standartní situací 3 m od naší branky, rozhodčí rovnal naši zeď a najednou hradecký hráč vystřelil a dal gól. Strhla se hádaná, že gól neplatí, že naši hráči čekali na písknutí. Velmi nerozhodný rozhodčí se dlouho radil s druhým, a po další diskusi s námi nakonec gól uznal, 1:3. Kluky to ale nesrazilo, ale zdravě naštvalo a zabrali. Následoval náš tlak, Matějček zatáhl míček do rohu, nahrál nahoru na obránce a Maurenc tvrdou střelou k tyči zahájil náš obrat. Hned po vystřídání osvědčená dvojce pro tento zápas Hajsák - Sedlák, po své stejné linii, střela na bránu teč, vyrovnala, 3:3. Sotva jsme jen vyrovnali, udělala obrana chybu, rozehrála křížně, soupeř nahrávku zachytil a opět vedl, 3:4. Potom měl ještě Hradec dvě velké šance, většinou z brejků, ale tady nás podržel brankář Vajsy a výbornými zákroky zabránil změně výsledku. V 8.minutě jsme měli standartku my, a kluci zužitkovali nácvik z posledního tréninku a ukázkově opět vyrovnali, Hany vyrazil a zblokoval zeď, Maury přistrčil na Sedlyho a ten okolo zdi poslal míček ke vzdálenější tyčce soupeřovi branky, 4:4. Od této chvíle jsme převzali kormidlo nad zápasem my a utekli Hradci o 3 branky. Nejprve dvěmi identickými góly, zase po ose Hajsy a Sedly,  a 2 vteřiny před koncem II.třetiny, Hajsák nahrál na A.Baštu ten před brankou nezaváhal, 7:4.
Ani do poslední třetiny jsme nezměnili vstup a hradečtí opět skórovali ve 2.minutě zápasu, 7:5. Kluci, ale nechtěli drama a následující střídání, přineslo rychlé oživení na hřišti, Homolka nahrál na střed A.Baštovi, ten na Matějčka, který pod rukou prostřelil brankáře Hradce, 8:5. Hradec však stále neskládal zbraně a útočil. Z tlaku na naše obránce si vytvořil šance, ti potom chybovali v rozehrávce a lehkou střelou nad nohu našeho brankáře Hradec opět stáhl vedení o dvě branky, 8:6. Vůbec jsme si nepřipouštěli nervozitu a hráli svoji hru, také napadali soupeře v rozehrávce a to přimělo i hradecké chybovat, Sedlák míček v rohu vybojoval, poslal před branku a Hajsák opět proměnil, 9:6. Hradečtí si vzali time, chvíle klidu, koncentrace a slova trenéra zabraly a z následného tlaku se jim podařilo naposledy snížit na 9:7. Ještě jednou si další střídání vzala slovo osvědčená dvojce, Sedlák - Hajsák, po rozehrávce Maurenc - Homolka M. šla nahrávka na křídlo, Sedly projel na polovinu soupeře vystřelil a Hajsy opět tečnul na 10:7. Po následném odvolání brankáře, si míček ukořistil náš "italský sprinter" Massaro, projel celé hřiště a pojistil na 11:7. 
Líbilo se mi hlavně mužstvo jako celek, bojovali s tvrdostí a s přehledem, vůbec se nepoložili, když prohrávali 1:3, věřili si. Opravdu krásný zápas.
.
Góly: Hajsák 6x, Maurenc, Sedlák, Bašta, Massaro, Matějček
Asistence: Sedlák 6x, Matějček, Maurenc, Hajsák, Bašta
.
Sestava:
G: L.Vajsochr (Vajsy), P.Němec
H: Hajsák (Hajsy), Hanák (Hany), Sedlák (Sedly), Maurenc (Maury), Homolka M., Matějček (Kulda), Bašta A., Massaro N., Homolka J. (Houmy), Malát, Bašta V.
Trenér: D.Sedlák
Vedoucí: K.Bašta
.
Výsledky - tabulka