Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Dorost sehrál v Soběslavi poslední letošní zápas

Dne 18.12.2021 sehrál dorost poslední dva zápasy tohoto roku v Soběslavi, kde oslnil zejména gólman Daniel Švec. Ze Soběslavi vezeme 3 body.


Dorost sehrál v Soběslavi poslední letošní zápas
Autor: Pavel Houska | Datum: 20.12.2021 - 00:00 | Zhlédnuto: 3810x

Poslední adventní víkend byl pro naše dorostence ve znamení florbalu. Nejenže nás čekal poslední turnaj letošního roku, z kterého jsme chtěli za každou cenu 6 bodů, ale také jsme celý turnaj pořádali, a to až v daleké Soběslavi.

Již samotný přesun na místo nám dal zabrat, neboť zorganizovat odvoz, sehnat dostatek pořadatelů, přijet včas a přitom sehnat dobrou kávu pro trenéra, bylo téměř nemožné. Avšak povedlo se - až na tu kávu, a turnaj mohl začít.

Naši dorostenci se jako první vrhli do zápasu s Jindřichovým Hradcem, který nám v 9. minutě vstřelil první gól. Následovalo vyloučení našeho Olivera Schicka na 5 minut za vysokou hokejku, což soupeř potrestal dalším gólem. Ve druhé třetině se prosadil pouze Václav Shneider, který se ve třetí třetině pokusil o hattrick - bohužel bezúspěšně. Vyrovnané skóre 2:2 vydrželo do 40. minuty, kdy jsme inkasovali 3. a poslední gól zápasu.

Druhý zápas nás čekal s Kaplicí. Začátek byl velmi rychlý a bylo vidět, že kluci si chtějí spravit chuť. V první minutě skóroval David Tomeš, v téže minutě starší žák Vojtěch Matějíček. Ve druhé minutě využil hry v přesilovce, po vyloučení protihráče za špatné střídání, Matěj Švarc. Ve třetí minutě se soupeř probudil a po nečekaném úniku jsme přišli o nulu na tabuli se skóre. V sedmé minutě se opět ke slovu dostal Matěj Švarc, který zvedl poměr na 4:1. V posledních sekundách první třetiny proti nám rozhodčí nařídil trestné střílení, které v bráně zmařil skvělým zákrokem Daniel Švec. Ve druhé třetině se soupeř dostal ke slovu v přesilovce a vstřelil 1 gól. Ve třetí třetině jsme se dokázali prosadit pouze jednou, soupeř dvakrát, a to ve 41. minutě a následně, z volného údaru. Pouhých 20 sekund před koncem bylo skore 5:4 pro nás a naštěstí se již nezměnilo.

Skvělý výkon předvedl gólman Daniel Švec, kterého obdivovali i soupeři. Dane, díky za to, že Tě máme !

Konečné výsledky:

FBC Rytíři Český Krumlov : FBC Spartak Kaplice - 5:4

FBC Rytíři Český Krumlov : FK Slovan J. Hradec - 2:3

 

Komentář trenéra Pavla Wunsche: Oba zápasy působily vyrovnaně, ale bohužel jen z jednoho se podařilo vytěžit 3 body. Chtěl bych moc poděkovat všem, kteří se podíleli na pořádání. Hráčům za odvedené výkony, zejména v druhém zápase s Kaplicí, kde předvedl brankář Daniel Švec skvělé zákroky a pomohl tak k výhře. I přes ne úplně stoprocentní docházku na trénincích se ukázalo, že máme šikovné hráče, kteří dokážou hrát jako tým a vítězit. Všem ještě jednou díky.

Fotografie: Flickr.com