Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Dvě krásné výhry na konec

Dorost se vydal v sobotu 22.3.až k polským hranicím do Náchoda, na poslední dva zápasy v této sezoně. Přestože jsem si myslel, že budeme konečně v této sezoně kompletní, alespoň na poslední turnaj, poslední týden před zápasem se zranil Marek na lyžích, Aleš onemocněl a Hajsy stále nedoléčil kašel.


Dvě krásné výhry na konec
Autor: Daniel Sedlák | Datum: 23.3.2014 - 11:26 | Zhlédnuto: 5079x

Sokol Pardubice

FBC Český Krumlov - Sokol Pardubice 7:2 (4:0|1:1|2:1)
Také jsme na poslední chvíli řešili odřeklou dopravu, ale Radek Hajsáků si půjčil vícemístné auto a tak jsme mohli vyjet jen 2 autama k naší severní hranici.
Po každé jezdíme na zápasy tak, abychom byli hodinu před zápasem na místě. Tentokrát jsme udělali větší zastávku na obědě a pak ještě bloudění v Náchodě, způsobilo příjezd na zápas jen 15min před začátkem.
Na klukách, ale nebyla vůbec znát nějaká únava ze 4h jízdy a minimální rozvičky. S chutí a velkou dravostí skočili na hřiště a během I.třetiny jsme vedli 4:0. Hlavně si výborně sedla trojice Kulda, Sedly a Pepa Hošků. Předváděli pěkné akce, mnohdy jen na jeden dotek.
Ve druhé třetině jsme moc kombinovali, chtěli všechno zakončovat, jak se říká "až do brány" a mnoho šancí zůstalo bez zápisu. Druhá trojice Hany, Tom a Pepa Malečků hráli takto poprvé a zvykali si na sebe poměrně déle. Přesto měli také mnoho šancí, jejich střely, ale končili sražením za branku nebo jako Hanyho, 3x na břevně! Posledně zmiňovaný nakonec uspěl a konečně nízkou střelou překonal v 11.minutě pardubického golmana.
Pardubice působili ve III.třetině již dost odevzdaně, přesto po našem delším pobytu na hřišti na začátku poslední třetiny, si kluci nerozebrali rychle hráče a po střele a následné teči soupeř snížil. V následném dějství byla jen škoda, že se neujmulo více našich šancí a my nevyprovodili Pardubice dvouciferným výsledkem.
.
Góly: 2x Matějček, 2x Hošek, Hanák, Maurenc, Sedlák
Asistence: 2x Hošek, 3x Sedlák, Malát
.

Florbal Primátor Náchod

FBC Český Krumlov - Florbal Primátor Náchod 8:7 (4:2|2:1|2:4)
Náchod má větší kluky, kteří hrajou také silový florbal, ale ne zákeřný. Tušil jsem, že to bude těžký soupeř, ale ani ve snu mne nenapadlo, že s takovou lehkostí vstoupíme do zápasu a tak jednoznačně budeme vést. Hned z úvodní bule naše lajna zatlačila soupeře před jeho branku, roztočila kolotoč okolo branky a ve finále Pepa Hošků nahrál do křídla na Sedlyho a ten tak po 19 vteřinách otevřel skóre zápasu. Za 2 minuty druhá lajna střídala, zůstal ještě Pepa Malečků, Sedly zatáhl do útočného pásma po pravém křídle a vybídl Pepu ze 4m zvýšit, 2:0. Téměř za minutu Hany z pravé strany střílel a Pepa Hošků dorážel, 3:0. Náchod se snažil hrát svou hru, založenou na velkém běhání, čekání na otevření prostoru a pak dlouhou nahrávkou do rohu útočného pásma zatáhnout útok. Naši obránci, ale výborně dobíhali a blokovali rozvíjející se náchodské útoky. V 11.minutě se soupeřovi vyplatila agresivnost před brankou a dorazil na podruhé míček za Vajsyho. Ale již za minutu po krásné akci na jeden dotek, Maury s Pájou si vyměnili míček, Maury kolmou nahrávkou na Sedlyho, ten křižnou na Kuldu a Kulda na střed na Pepu Hošků, 4:1. Ke konci třetiny jsme hráli oslabení, kluci nedali celou dobu prostor Náchodu, bohužel jak to tak bývá, soupeř chtěl z vrcholu "deštníku" vystřelit, míček se mu smekl a byla z toho pomalá střela po zemi, Tom jí čepelí minul, došla před branku, soupeř vystřelil do tyčky, míček se ale odrazil do Vajsyho a pak do branky, škoda 3 vteřiny před koncem třetiny 4:2.
Do II.třetiny nastoupil do branky Péťa, ještě se ani nerozkoukal, náchodští obranci si několikrát vyměnili míček a pak dlouhou kolmou nahrávkou na svého útočníka, Zdenda lehce podklouzl, soupeř dostal trochu prostoru a otočkou umístil míček do naší branky 30 cm nad zemí. Peťa byl v brance trochu zaskočen,ale pak se rychle oklepal a do konce třetiny všem ukázal, že je výborný brankář a několika pěknými zákroky podržel tým.
V 6.min po našem tlaku Pepa Malečků lehce přistrčil na Hanyho a my odskočili o 2 góly, 5:3. V 11.minutě, Maury zastavil rozjetý náchodský útok, rychle zareagoval a vyběhl sám do protiútoku, dostal se až za náchodskou branku, nahrál před ní na Kuldu a ten zvýšil na 6:3.
Ve III.třetině při druhém střídání, Homy obral o míček náchodské křídlo, postrčil na Pepu Hošků a ten vyslal Kuldu, ten si na sebe natáhl obránce a pak přesnou nahrávkou našel Sedlyho, 7:3. V 5 minutě zápasu si to stejná dvojce zopakovala, když utekla 2 na 1, 8:3.
Nás pohltila euforie, že jim dáme desítku, otevřeli jsme střední pásmo a nabídli soupeři prostor k jeho rychlým útokům. V 7.minutě po nepokrytí hráčů, soupeř snížil na 8:4. Nadechl se a začal snižovat. Do této doby jsme hráli krásný florbal ozdobený góly, nepustili jsme Náchod k ničemu. Ale psychika je mocná, soupeř dostal křídla, obecenstvo se probudilo, začali fandit a naši kluci mnohdy zazmatkovali, místo aby za brankou podrželi míček, zbavovali se ho na obsazené hráče a nebo neprojevili dost důrazu před Vajsym. Tak se stalo, že Náchod snižoval až na rozdíl 8:7. Poslední minutu hrál power play, ale v ten moment kluci již nepovolili a výsledek uhlídali.
Škoda je, že kvůli pěti posledním minutám jsme málem přišli o s přehledem vyhraný zápas, jako před 2 týdny v Bystřici, který nás možná stál účast v play off.
.
Tato sezona byla velmi zvláštní, na začátku jsme měli jasné ambice, účast v play off, kam můžou jen první 3 týmy z naší skupiny, taky jsme do listopadu byli na 2.místě, pak přišla ale krize, nejen velké marození, ale i puberta a další vlivy a my se rázem propadli až na 6.místo. V závěru sezony, ale i přes pokračující velkou marodku, se kluci víc semkli a odehráli velmi krásné zápasy. Pro takové zápasy, které předvedli kluci ve Švédsku nebo v začátku a v závěru sezony, jsem byl vždy ochoten udělat pro kluky cokoliv a strašně jsme si to užil, i když v závěru s velkými nervy, kolik nás zase pojede.
Gratuluji klukům ke konečnému 5.místu, pokud bychom se scházeli minimálně jako v posledních zápasech v tomto složení, museli bychom být do 3.místa. Ještě jednou děkuji klukům a všem rodičům, kteří nám celou sezonu pomáhali. 
.
Góly: Maleček, 3x Sedlák, 2x Hošek, Hanák, Matějček
Asistence: 3x Matějček, Hošek, Sedlák, Maleček, Maurenc
.
Sestava:
G: Vajsochr (Vajsy), Němec (Péťa)
H: Hanák (Hany), Sedlák (Sedly), Matějček (Kulda), Homolka J. (Houmy), Malát (Tom), Chochol (Zdenda), Hošek, Maleček, Wunsch (Pája), Maurenc (Maury)
Trenér: D.Sedlák
Výsledky - tabulka