Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

JIP cup 2012

5.ročník tohoto již tradičního červnového turnaje pro mládež, 1997 a mladší, uvítal letos v Českém Krumlově tyto zástupce: FBŠ Bohemians Praha, JeMoBu, UHC Linz a domácí FBC Č.Krumlov.


JIP cup 2012
Autor: Daniel Sedlák | Datum: 4.6.2012 - 13:01 | Zhlédnuto: 4312x

V letošním ročníku byl snížen počet přihlášených družstev a pozměněn systém, hrálo se každý s každým, určilo se pořadí ve skupině a pak byl zápas o 3.místo a o 1.místo.

První zápas začínal již v 8.30h, nastoupili jsme v něm proti FBŠ Bohemians, zápas tedy téměř bratrovražedný, neboť se naše týmy velmi dobře znají ze společného zimního soustředění a z turnaje ve Švédsku. Začalo se velmi z ostra a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Ke konci první třetiny začala být vidět převaha našeho mužstva, množství šancí, ale střely buď končili v golmanovi nebo vedle. Ke konci první poloviny se po nenápadné akci otočil soupeř okolo své osy a lehkou otočkou nachytal našeho golmana. Přidali jsme na úsilí, ale situace se nezměnila. Bohužel naopak střelou z dálky za chvíli soupeř zvýšil své vedení. Na začátku druhé poloviny jsme po pěkně rozehraném rohu snížili na 1:2 (Hošek, D.Sedlák) a v té době se soupeř již jen bránil. Zlomová situace zápasu nastala za dvě minuty, když jsme neproměnili samostatný nájezd a z opět lehčí střely inkasovali. Prohra mrzela strašně moc, byli jsme lepší, měli mnohem více šancí, ale hra se hraje na góly, FBC Český Krumlov - FBŠ Bohemians Praha 1:3

Proti Linzi jsme si zahráli s chutí a rychle soupeři vysvětlili, kdo je na hřišti pánem (FBC Český Krumlov - UHC Linz 8:0) a soustředili se na zápas proti silnému JeMoBu.

Zvolili jsme hru z důsledně zajištěné obrany a rychlými výpady ohrožovali soupeřovic svatyni. Vše nám v první polovině zápasu vycházelo, ale zase na množství šancí, které jsme si vytvořili, jsme dali jen jeden gól, při protáčení útočníků okolo branky soupeře zafungovala opět osvědčená dvojce Hošek- D.Sedlák. V druhé polovině po zaváhání našeho obránce proniklo soupeřovic křídlo do našeho pásma a střelou k tyči JeMoBu vyrovnalo. Hned vzápětí střelou zdálky Hošek překvapil golmana a my se opět ujali vedení. Bohužel 5 min před koncem, špatně vyhozený míč na naše křídlo, zachytil soupeř a tvrdou ranou nad nohu golmana vyrovnal. Další střídání trochu zaspal Tomáš v obraně a při snaze zadržet pronikajícího soupeře fauloval, v následné přesilovce tým z vysočiny skóroval. Minutu před koncem jsme zkusili ještě hru bez golmana, ale při špatně rozehraném rohu jsme si neobsadili soupeře a ten vyhodil, skákající míč naši obránci nezachytili a ten skončil v naší síti. Tento zápas bych bez nadsázky nazval předčasným finálem, ale mrzí mne velmi slabá koncovka našeho týmu v tomto turnaji, která nás stála lepší umístění  (FBC Český Krumlov - FBC JeMoBu 2:4)

V zápase o třetí místo jsme si pak již hladce znovu poradili s lineckým týmem a vyprovodili jej výsledkem 9:2.