Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Mistrovství Čech starších žáků, Jaroměř

Krumlovští starší žáci se díky výhře v jihočeské lize starších žáků probojovali na mistrovství ČR konané 4.-5.5.2013 v Jaroměři. Na mistrovství se probojovali také tyto týmy: Tatran Střešovice, FBŠ Bohemians Praha, FBC Sokol Plzeň, FBC Liberec, Florbal Náchod, TJ Baník Sokolov, FBC Ústí nad Labem.


Mistrovství Čech starších žáků, Jaroměř
Autor: Václav Čáslava | Datum: 7.5.2013 - 10:14 | Zhlédnuto: 4629x

Kluci vyrazili v sobotu v 5:15 směr Jaroměř, kde se letošní mistrovství konalo. Na srazu vznikly zmatky, dorazili pouze hráči, jenž neměli vlastní odvoz a jeden hráč který nebyl na původní soupisce. Tak se bohužel stalo, že trenéři napočítali správný počet hráčů, ale tým kompletní nebyl. To že chybí velice šikovný obránce, zjistili až v polovině cesty. Již dvě hodinky před zápasem byli na místě, aby se mohli pomalu rozkoukávat.

            Ještě před prvním zápasem vyslechli tajnou poradu našich soupeřů. Taktika zněla jasně: ,,Jihočeská liga je slabá, těch se bát nemusíme.“ Což vědomi si síly našich kluků nás velice pobavilo a soupeře o pár minut později překvapilo.

 

FBC Ústí nad Labem  :   FBC JIP Český Krumlov    2:2 (2:1|0:1|0:0) 

 

branky: 1. Tomáš Polák, 2. Vojtěch Semerád - 5. Radek Hanák, 19. Michal Matějček; rozhodčí: Radim Slezák - Michal Taufmann; vyloučení: 0:2; využití: 0:0; diváků: 98; zásahy brankářů: Marek Netopilík 20 - Vladislav Vajsochr 12; po třetinách: 2:1, 0:1, 0:0; 

První zápas pro hosty nezačal vůbec dobře. Soupeř proti nim použil zbraň, jenž jsme sami nacvičovali na tréninku. P. Klepetko rozehrává z rohu a nachází volného T. Poláka, jenž se uvolnil oběhnutím branky. Ze středu velkého brankoviště se nemýlil a otevřel skóre zápasu. Na ukazateli času nesvítili ani dvě minuty a soupeř vedl již 2:0. Další standardní situace, V. Semerád střílí do tyče, míček se však nešťastně odráží hostujícímu gólmana od ruky za brankovou čáru. Z pohledu Ústí musí zápas vypadat jako jasná záležitost. Nasypou Krumlovu další branky a dojdou si pro vítězství. Jenže Krumlov sem nepřijel, aby soupeřům rozdal body. Kluci se zvedli a pomalu se dostávali ke své hře. V čase 4:36 se k standardní situaci dostali hosté. R. Hanák si odskočil od zdi a vymetl pavouky z pravého horního rohu, asistoval mu T. Malát. Hned v zápětí si J. Maurenc spletl střídačky a následující dvě minuty proseděl na opačné straně hřiště. Ústí si však, krom velmi nebezpečné standardní situace hned na začátku přesilovky, nevytvořilo žádnou větší šanci. Ke konci třetiny Krumlov zamkl svého soupeře u jeho branky, ale gólově se neprosadil.

            O přestávce byli kluci nabádáni k častější střelbě, což se snažili i plnit. Bohužel pokusy R. Hanáka a J. Mauresce skončily na tyči. Krumlov nyní měl převahu a soupeř hrozil jen ojediněle a povětšinou ze standardních situací. Zde musíme pochválit pozorně chytajícího brankáře V. Vajsochra, jenž tým několikrát podržel. S přibývajícím časem přibývali i neproměněné šance Krumlova. Po střele M. Homolky se před brankářem domácích sešla valná hromada, která se ne a ne usnést co s míčkem. Vše vyřešil až M. Matějček, který neposedný míček uklidil do soupeřovo sítě. V čase 18:27 tak bylo vyrovnáno 2:2.

            Tlak hostujícího týmu na chvíli přerušil M. Matějček, jenž si za opakované přestupky šel odpočinout na trestnou lavici. Soupeř však svou příležitost dostat se do vedení nevyužil. A mohl litovat, čtyři minuty před koncem se před R. Hanákem objevila prázdná branka, soupeř včetně brankáře se jen díval,  jak Radek z velkého brankoviště trefuje pouze tyč. O minutu později dostal podobnou příležitost A. Bašta, jenže rovnal míček na hokejce tak dlouho, až soupeř stačil přistoupit a střelu mu znemožnit. V poslední minutě má Krumlov poslední šanci na obrat v zápase a to v podobě standardní situace z hranice brankoviště. Jenže kluci situaci nevyřeší dobře a soupeřovu branku již do konce zápasu neohrozí. Zápas tak končí remízou 2:2.

 

 

Následuje oběd a prohlídka nedaleké vojenské pevnosti Josefov, aby si kluci urovnali myšlenky po předchozí remíze a ztrátě dvou bodů. Ve čtyři hodiny jsou však všichni opět v šatně a začíná příprava na zápas proti Sokolovu.

 

FBC JIP Český Krumlov  :  TJ Baník Sokolov  7:0 (1:0|2:0|4:0)

 

branky: 3. Aleš Bašta, 11. Pavel Wunsch, 15. Pavel Wunsch, 22. Pavel Wunsch, 23. Zdeněk Chochol, 30. Radek Hanák, 30. Radek Hanák; rozhodčí: Radim Slezák - Michal Taufmann; vyloučení: 2:2; využití: 1:0; diváků: 59; zásahy brankářů: Vladislav Vajsochr 8, Petr Němec 1 - Jan Žalman 26; po třetinách: 1:0, 2:0, 4:0;

 

Krumlovští si byli dobře vědomi toho, že jestli chtějí pomýšlet na postup musí Baník rozstřílet, neboť bude záležet na skóre. Hosté byli jednoznačně nejslabším týmem skupiny, ale prezentovali se sympatickou hrou a velkou podporou z hlediště.

První třetina byla z pohledu Krumlova tragická. Kluci vědomi si své technické převahy, míček tahali a povětšinou se ztráceli ve změti kliček a otoček. Ve třetí minutě po krásné dlouhé přihrávce od M. Matějčka otevřel skóre zápasu A. Bašta. Jenže to bylo vše, kluci se dál utápěli v kličkách a přenechávali míček soupeři. Ten hrozil z rychlých brejků. V této části hry domácí držel skvělými zákroky V. Vajsochr. V poslední minutě první třetiny dostali kluci příležitost navýšit skóre v přesilové hře. Ale po veliké chybě v rozehrávce se soupeř řítil sám na V. Vajsochra, jenže J. Maurenc se rychle vrátil, dostal se před protihráče a míček uklidil do bezpečí. Hostující hráč poté zakopl o nohu brankáře a poroučel se k zemi. Rozhodčí však nepochopitelně zvedli ruku a za vrážení poslali J.Maurence na trestnou lavici. Třetina se tak dohrála ve čtyřech. V zápase kde jsme měli dominovat a nahnat si skóre, nás soupeř po první třetině přestřílel v poměru 6:7.

Po dvaceti vteřinách druhé části domácí vedli již o dvě branky. V druhé třetině se krumlovští zvedli, přestali kupit chyby a omezili kličkování. Ve čtvrté minutě pak přidali třetí branku. V této části hry už soupeř především bránil. Domácí se však ne a ne prosadit. V polovině zápasu se do branky podíval P. Němec, ale moc si nezachytal, za patnáct minut jeho působení na hřišti na něj šla pouze jedna střela.

Do poslední části nastoupila za domácí i třetí pětka. Nejvíce byl vidět útok A.Řepa, R.Hanák a M. Forst, ty se také postarali hned o tři branky. První body na turnaji si také připsal Z. Chochol, jenž se prosadil ze standardní situace.  Krumlov tak nakonec soupeře přestřílel 33:9, z čehož vzešel i konečný výsledek 7:0.

 

Po prvním hracím dnu tak Krumlov byl na druhém místě ve skupině, ale ještě ho čekal hlavní favorit mistrovství Pražská Bohemka.

 

Druhý den jsme dorazili do místní haly v 10 hodin, abychom se včas připravili na nejtěžšího soupeře a zároveň shlédli zápas Ústí se Sokolovem. V něm byl Sokolov milým překvapením. Sice na hřišti dominovalo Ústím, ale do vedení šel Sokolov a udržel si ho až do deváté minuty, kdy Ústí srovnalo. Na začátku druhé části šel Baník opět do vedení a v následné pětiminutové přesilovce dal dvě branky a za stavu 4:1 tak dokonce pomýšlel na postup do vyřazovacích bojů. Průběh zápasu hrál do karet i nám neboť by to znamenalo v případě prohry postup z druhého místa. Jenže Ústí v poslední části svou převahu vyjádřilo i gólově a zápas otočilo 4:5.

 

FBC JIP Český Krumlov  :   FbŠ Bohemians DDM Praha 7      0:6 (0:1|0:1|0:4)

 

branky: 7. Matyáš Krebner, 18. jan Dobisík, 22. Milan Meliš, 26. Matyáš Krebner, 29. Milan Meliš, 30. Petr Brautferger; rozhodčí: Lukáš Laštovička - Tomáš Sommer; vyloučení: 4 + Jakub Maurenc 5:2; využití: 0:3; diváků: 97; zásahy brankářů: Vladislav Vajsochr 10, Petr Němec 5 - Tomáš Dvořák 8; po třetinách: 0:1, 0:1, 0:4;

 

Proti Bohemce jsme byli realisté, věděli jsme, že nevyhrajeme pokud nebudeme dodržovat dohodnutou taktiku.

Brzy jsme zjistili, jak je Bohemka silná, od úvodních minuty nás zatlačila na naší polovinu. Kluci však velmi dobře bránili a předávali si hráče. V sedmé minutě se však T. Malát příliš nechal unést hrou a zapomněl za sebou M. Krebnera, jenž otevřel skóre zápasu. I domácí si vypracovali dvě příležitosti, ale hráči Bohemians nebezpečí včas zažehnali.

Druhou třetinu začali hosté přesilovkou, když si za sekání šel sednout M. Homolka, ale domácí dobře bránili.  Po ubráněné přesilovce dali hosté šanci ukázat svou přesilovku také Krumlovu. Jenže domácí se do hry ani pořádně nedostali, hráči Bohemians byli velice silní na míčku a nechtěli ho soupeři půjčit. Ke konci přesilovky navíc hosté zahrozili z protiútoku, hráč Bohemians dohrál domácího brankáře v malém brankovišti, který to odnesl poraněným kotníkem. Celý incident se nepochopitelně obešel bez vyloučení. V. Vajsochr byl střídán a do branky se postavil P. Němec. Na hřišti se začalo přiostřovat. Hráči Bohemians dohrávali souboje u mantinelů a pomáhali si loktem, který často končil na žebrech domácích. Bohužel kluci jsou zvyklí na tvrdé souboje, takže je ustojí a nespadnou, což povětšinou znamenalo ztrátu míčku bez odpískaného vrážení.  V čase 17:29 se hosté prosadili podruhé. Z. Chocholovi sjel míček z čepele, do kterého hostující hráč nazdařbůh plácnul. Míček ke vší smůle projel P. Němcovi mezi nohama a zastavil se v síti. Na závěr třetiny si vyzkoušel J. Maurenc jestli náhodou neumí lítat, P. Bartoš se rozběhl proti mantinelu, kde Jakub stál a poslal ho ze hřiště, Jakub sice mával rukama seč mohl, ale místo nahoru letěl přímo k zemi. Zajímavé je že Bartoš dostal pouze dvě minuty zato, když se v závěru utkání role obrátí, mimochodem Bartoš taky lítat neuměl, dostane Jakub pětiminutový trest. Krumlov si s přesilovkou neví rady a nevytvoří si žádnou střeleckou příležitost.

Poslední část otevírá přesilovka hostí. N. Massaro se opřel ramenem do protihráče, ten souboj neustál a je tu další vyloučení, opět bylo zajímavé že stejné ataky z druhé strany byli v mezích pravidel. Ale to že rozhodčí Pražákům tlačí káru jsme si všimli už v předchozím zápase mezi Tatranem a Libercem. Bohemka přesilovku využívá a o čtyři minuty později přidává další gól opět po velké chybě domácích. Tři minuty před koncem v souboji u mantinelu trefuje hostující hráč svého spoluhráče hokejkou do hlavy. K překvapení celé domácí střídačky je za majitele hokejky jenž byla příliš vysoko označen A. Bašta a  nepomáhají ani protesty. Soupeř se samozřejmě v rámci fair play nepřizná. I tuto přesilovku hosté proměňují. V samotném závěru je ještě k vidění již zmíněný letecký pokus Bohemians, kterému vydatně převydatně pomohl J. Maurenc a dostal pětiminutový trest a poslední gól hostí v přesilovce 5:3.

Musíme uznat že FbŠ je velice kvalitní tým a veliký favorit na vítězství v celé soutěži. Jen nechápu proč mu k lepším výsledkům musejí pomáhat rozhodčí a zákeřné fauly. Své soupeře by dokázali porazit i bez těchto dvou faktorů.  

 

FBC JIP Český Krumlov   :    Florbal Primátor Náchod 4:1 (2:0|2:1|0:0)

 

branky: 7. Jakub Maurenc, 9. Michal Matějček, 11. Nicola Massaro, 17. Nicola Massaro - 13. Aleš Kaválek; rozhodčí: Lukáš Laštovička - Tomáš Sommer; vyloučení: 1:3; využití: 2:0; diváků: 52; zásahy brankářů: Petr Němec 16 - Filip Šmíd 24; po třetinách: 2:0, 2:1, 0:0;

 

                Jelikož krumlovští skončili na druhém místě ve skupině, čekal je třetí tým skupiny A. Kluci před utkáním dostali zákaz jakkoliv komentovat výroky rozhodčích a soustředit se jen na svou hru, což se po celý zápas dařilo. Domácí hráli od začátku uvolněně a s velkou lehkostí. V sestavě byla jediná změna, do branky se od začátku postavil P. Němec. V. Vajsochr pro zranění nemohl do zápasu zasáhnout a tak povzbuzoval své spoluhráče pouze z tribuny. Domácí se na začátku zápasu snažili prosadit individuálně, ale brzy pochopili, že tudy cesta nevede. Roztáhli hru a pomocí dlouhých přihrávek dostávali soupeře do nesnází. V sedmé minutě si naběhl na střed hřiště J. Maurenc , dostal přihrávku od M. Matějčka a zavěsil. O minutu později byli hosté potrestáni za sekání a Krumlov tak dostal výhodu přesilové hry. Hosté však velmi vysoko napadali krumlovskou rozehrávku a domácí se nemohli usadit na soupeřově polovině. Vše vyřešil R. Hanák střelou na branku, do střeli se vložil osamostatněný M. Matějček a tečoval míček přímo do šibenice. O půl minuty později se N. Massaro probil přes trojici protihráčů a namířil si to sám na soupeřovu branku, hosté zatáhli za záchrannou brzdu a vysekli mu míček z hole. Za faul bylo nařízeno trestné střílení. Role exekutora se zhostil R. Hanák, pohybem ramen poslal brankáře na pravou stranu a vystřelil do odkryté levé části branky, míček však místo v síti skončil na tyči. Jelikož trestné střílení nebylo proměněno, jde si hostující hráč odsedět dvouminutový trest, navíc si rozhodčí všimli, že některý z hráčů hostí hrál bez hokejky a vylepšuje přesilovku domácích ještě o jednoho hráče.

            Druhá třetina tak začíná dvojnásobnou přesilovkou Krumlova. Domácí si rychle vyměňují míček a krásnou akci do prázdné branky zakončuje  N. Massaro. Krumlov má i nadále na hřišti převahu a na střeli už vede 22:10. Jenže chybička se vloudí. M. Homolka nahrává před vlastní brankou, jenže nahrávka koní na hokejce hostí a na zakončení A. Kaválka je P. Němec krátký 3:1. Náchod se snaží zápas ještě více zdramatizovat, ale po další pěkné akci se střelou zdálky prosazuje opět N. Massaro a zvyšuje na 4:1. Asistoval mu M. Matějček. Za tohoto stavu třetina končí.

            V poslední části je ještě vyloučen M. Homolka za sekání, ale domácí přesilovou hru zvládají a nepřipouštějí žádné drama. Zápas tak končí výhrou Krumlova 4:1 což znamená postup do závěrečného turnaje mistrovství České Republiky starších žáků v Plzni, 11.- 12.5.2013.

Všechny výsledky zápasů

Zápasy pro závěrečné kolo MR České republiky v Plzni