Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Mladší žáci na turnaji v Kaplici první

Další turnaj čekal naše mladší žáky v sobotu 15. února v nedaleké Kaplici, kde jsme změřili síly s týmy FBC Spartak Kaplice, FBC Došwich Milevsko a 1. Fbk Tábor. Všichni soupeři letos podávají velmi dobré výkony, a tak jsme od začátku věděli, že nás budou čekat těžké zápasy.


Mladší žáci na turnaji v Kaplici první
Autor: Veronika Netušilová | Datum: 16.2.2014 - 18:02 | Zhlédnuto: 3639x

V prvním zápase proti Kaplici jsme rozložili síly a začali hrát na tři formace. Soupeř hrál od začátku s velkým nasazením a zápas se odehrával ve velkém tempu. Dost nás to zaskočilo a nebyli jsme schopni odrážet tlak soupeře, což znamenalo, že jsme tak v polovině prohrávali 1:4. K tomu jsme ještě hráli jedno oslabení. Poté jsme stáhli hru na dvě formace a nakonec vybojovali remízu především díky naší první formaci Tomáš H., Samuele a David (Filip). V takovém složení jsme nastoupili i do druhého utkání s Milevskem. Hezky se sehráli i kluci Matěj, Aleš (Adam) a Jakub. Došwich hrál opět kvalitní florbal, ale naši mlži se rychle otřepali z prvního náročného zápasu a začali také předvádět pěknou hru a vysílat na soupeře plno střel. K výhře nám pomohl i svými zákroky brankář Víťa. S krátkou přestávkou jsme hráli hned další zápas s letos celkem suverénním Táborem. Táborští byli opět hodně nebezpeční, dobře se pohybovali, ale nám se naštěstí dařil s nimi držet krok. Problémy nám spíše dělaly standardní situace, kdy jsme včas nepostavili nebo špatně postavili zeď a nepohlídali si hráče připraveného na střelu. V tomto zápase dal svůj první gól nováček Matěj Beniačik, který celý turnaj hrál moc dobře. Utkání s Táborem jsme nakonec vyhráli o tři góly a to znamenalo, že si zahrajeme na turnaji finále. Poslední zápas základního kola nám přisoudil velmi dobře hrající Kaplici. Finálový zápas se hrál opět ve strhujícím tempu a bylo to finále jak má být. Vytvořili jsme si slušný náskok, který bohužel Spartak postupně smazával. V poslední minutě za stavu 5:4 jsme se snažili ubránit výsledek, ale kluci se spíše věnovali odpočítávání vteřin do konce utkání než bránění a bohužel jsme inkasovali na 5:5! O výsledku tedy rozhodly samostatné nájezdy, na které šel Samuel, Tomáš H. a Matěj. Dali jsme dva nájezdy ze tří (vítězný Tomáš H.), Kaplice pouze jeden a tím pádem jsme celý turnaj vyhráli. 

 

FBC Český Krumlov – FBC Spartak Kaplice                               4:4

Branky: Mazzola 2x, Hanák 2x

Asistence: Hanák 2x   

 

FBC Český Krumlov – FBC Došwich Milevsko                            5:2

Branky: Hanák 5x

Asistence: Mazzola 4x, Dvořáček

 

FBC Český Krumlov – 1. FbK Tábor                                            8:5

Branky: Hanák 6x, Mazzola, Beniačik

Asistence: Mazzola 2x, Hanák

 

Finále

FBC Český Krumlov – FBC Spartak Kaplice                               6:5 po náj.

Branky: Hanák 4x, Mazzola, Dvořáček

Asistence: Massaro, Mazzola

 

Sestava: G: Vít Maurenc, Samuele Mazzola, Tomáš Hanák, Adam Solař, David Dvořáček, Jakub Švanda, Aleš Novotný, Filippo Massaro, Šimon Hladík, Tomáš Procházka, Matěj Beniačik

Trenér: Veronika Netušilová