Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Nakonec jen jeden bod

Muži odjeli na svoje první letošní zápasy do Strakonické "obloukovky". Za soupeře měli Spartak Pelhřimov a Kaplici.


Autor: Petr Vágner | Datum: 21.1.2015 - 15:28 | Zhlédnuto: 3485x

FBC Č.Krumlov Velešín – FBC Spartak Pelhřimov B 4:4 (1:0, 3:1, 1:3)

Naši hráči očekávali útočnou smršť soupeře v počátku utkání, jak tomu bylo při prvním střetnutí na domácí půdě soupeře a uzpůsobili tomu herní styl. Přistupovali zodpovědně k obranné fázi a narušovali Spartaku rozehrávku. V poslední minutě první částí otevřel skóre po individuální akci Doležal. Vstup do druhé třetiny se velmi vydařil – během 42 vteřin jsme třikrát rozvlnili síť za zády pelhřimovského brankáře. Nejprve Mačejný na středu přenechal Čížkovi a ten se střelou nad rameno gólmana nemýlil, následně se trefil obránce Šesták a nakonec se od nohou mladíka Hajsáka odrazil míček za brankovou čáru. Hráči z města kuriozit dokázali vzápětí snížit. V šesté minutě druhé třetiny bylo nařízeno trestné střílení, ale jistě chytající Ondřich si s ním poradil. Krumlovští i nadále dodržovali pokyny a snažili se hru příliš neotvírat, přesto fatálně selhali v závěru utkání, kdy se Pelhřimovu podařilo třikrát během minuty skórovat a týmy se tak rozešly smírně 4:4.

Branky Krumlova: Doležal, Čížek (Mačejný), Šesták, Hajsák (Doležal)

 

FBC Č.Krumlov Velešín – FBC Spartak Kaplice 4:7 (1:2, 2:2, 1:3)

Ve druhém utkání jsme chtěli navázat na herní styl z prvního zápasu. Hned ve druhé minutě bylo proti nám nařízeno trestné střílení, a brankář Ondřich si připsal další úspěšný zákrok. O tři minuty později na druhé straně se ve stejné situaci Hajsák nemýlil. Kaplice dobře kombinovala a v polovině utkání vedla již 4:1, avšak do konce druhé části se nám podařilo snížit skóre na rozdíl jediné branky. V poslední třetině jsme však hru zbytečně otevřeli a nechávali soupeři zejména ve středním pásmu hodně prostoru. Výsledkem byly tři další góly v naší síti.

Branky Krumlova: Hajsák, Vraspír (Mačejný), Doležal (Hajsák), Vraspír (Doležal)

Sestava Krumlova: Ondřich – Doležal, Vraspír, Šesták, Sedlák st., Homolka, Hajsák, Šandera, Čížek, Mačejný, Malý, Vágner

 

D.Sedlák: "S těmito technicky silnějšími soupeři jsme zvolili defensivní taktiku, která je postavena na zodpovědnosti každého jednotlivce. V prvním zápase jsme vydrželi až do 13.min III.třetiny zvládat vše, jak jsme si řekli. Bohužel závěr jsme nezvládli a byla z toho "jen" remíza. Druhý zápas ukázal, že vydatný oběd, kondička a slabá účast na trénincích se někde prostě projevit musí. Na druhou stranu musíme pochválit našeho golmana Martina, který se opět předvedl ve skvělém světle a ukázal svou šikovnost nejen v zápase, ale i při třech chycených trestných nájezdech.

Máme před sebou již jen 6 zápasů a proto bych rád vybídl všechny hráče, aby přistoupili zodpovědně ke své přípravě, alespoň jako ve dvou třetinách v zápase s Pelhřimovem. Myslím si, že udržení v této soutěži za to stojí."