Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Návrat na 3.příčku

Dorostenci se o víkendu vrátili na třetí příčku nejvyšší florbalové ligy. Nutno však dodat, že čtvrtý H. Brod na ně ztrácí pouze dva body a má o čtyři zápasy méně, tudíž se dá čekat že je v brzké době přeskočí.


Návrat na 3.příčku
Autor: Václav Čáslava | Datum: 25.2.2013 - 22:04 | Zhlédnuto: 3890x

Sokol Pardubice  -   FBC Český Krumlov       9:1 (1:0, 3:1 5:0)  

Krumlovští dokázali s lídrem ligy držet krok jen dvě třetiny.

Hosté nastoupili do zápasu s defenzivní taktikou a snahou zahrozit z rychlých protiútoků. Ze začátku byli sice trochu rozhozeni nezvyklým rozestavením, ale s přibývajícím časem si zvykli a nepouštěli soupeře do vyložených šancích. I tak se domácím podařilo najít skulinku v krumlovské obraně a v sedmé minutě otevřeli skóre zápasu.

Na další branku si diváci museli počkat až do páté minuty druhé třetiny. Hostující obránce při přesilovce neodhadl letící míček a nechal ho doputovat až na hokejku soupeře. Ten trefil míček ještě ve vzduchu a rozvlnil síť podruhé. Krumlovu se v druhé třetině podařilo vyrovnat hru a v sedmé minutě se dostal ke slovu D. Sedlák. Bohužel snížení na 1:2 byla první a poslední branka krumlovských v tomto zápase. Šance sice měli, ale ty končily vysoko nad brankou soupeře. V desáté minutě, po chybě hostujícího obránce, Pardubice nejprve odskočily na dvoubrankový rozdíl a následně využily další přesilovou hru. Do kabin se tak šlo za stavu 4:1 což nebyl zas tak strašný rozdíl, vždyť kluci dokázali smazat i vetší náskok soupeře.

Nastala tedy otázka, zdali se pokoušet stažením hry na dvě pětky o smazání náskoku Pardubic a hnát se tak za nejistým výsledkem, nebo ušetřit síly pro další zápas. Pardubice toto dilema trenéra vyřešily za něj. Hned v čase 0:38 se prosadily již po páté a bylo jasné, že nemá cenu plýtvat zbytečně silami, jenž budou potřeba v dalším zápase. Sestava se tak vrátila do původního stavu a zápas se dohrával na tři pětky. Domácí se dokázali prosadit ještě čtyřikrát. Desátému gólu zabránil T. Kostka,  jenž zneškodnil trestné střílení.

Kluci nepředvedli žádný tragický výkon, jak by mohlo skóre 9:1 nasvědčovat. Spíše se jednalo o individuální chyby, nedodržení taktických pokynů a nedostatečnou komunikaci hráčů, což soupeř okamžitě trestal. Ve hře dopředu pak byla citelně znát absence dvou centrů a samozřejmě naše velice kostrbaté zakládání útoků.

 

PSKC Okříšky   -    FBC Český Krumlov    7:9 (4:0, 1:7, 2:2)

Druhý zápas nám do cesty přivál stále se zlepšující Okříšky. Ty nás v prvním zápase porazili 9:7.

Krumlovští, jak už bohužel bývá zvykem, prospali začátek zápasu.  Po půl minutě se jim naskytla příležitost přesilové hry. Ne jen, že byli bezzubí, ale naopak málem inkasovali, což na poslední chvíli hasil J. Lindner za pomocí faulu. Domácím přesilovka vyšla a ujali se vedení. Neuplynulo ani 40 vteřin a stav byl již 2:0. Kluci se však ne a ne probudit. Okříšky tak o minutu později navýšily na rozdíl tří branek a ani míchání se sestavou nezabránilo další brance, jenž přišla o pár vteřin později. Aby toho nebylo pro hostující tým málo, zahřívají hned třikrát za sebou trestnou lavici. Na hřiště tak chodilo jen devět vybraných hráčů, kteří dokázali všechny tři oslabení ubránit a gólový příděl zastavit.

 O přestávce následovalo stažení hry pouze na dvě nově sestavené formace a burcování týmu (i když mnozí hráči vypadali jako že je po zápase).

Kluci začali věřit, že je ještě šance se zápasem něco udělat, až po šťastném gólu P. Spáčila. P. Čapek vyslal na soupeřovu branku skákavou střelu, do které právě P. Spáčil vložil svou hůl a usměrnil jí do branky. Nutno dodat, že chyběly centimetry, aby branka nebyla uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Gól vlil hostům novou krev do žil. O minutu později se na hřišti opět objevil P. Spáčil a střelou z otočky (jak by řekli muži takovou Trestrovkou) rozvlnil síť podruhé, asistoval mu D. Haitmann.  Začala se hrát hra nahoru a dolů, mnozí diváci museli dostávat infarktové stavy. Krumlov naštěstí držel T. Kostka. První třetina mu sice vůbec nevyšla, ale zato v té druhé a třetí předváděl jeden lepší zákrok než druhý. Smlsnul si dokonce na nejlepším střelci domácích (a ne jednou). Ten zakončoval úplně do odkryté klece a všichni již viděli míček v brance, Tomáš však tygřím skokem míček vyrazil a dorážka domácích skončila vysoko nad brankou. Ve čtvrté minutě přišla chvíle druhé pětky. D. Sedlák krásnou žabkou vyslal R. Hajsáka do samostatného úniku a ten se nemýlil. Hned další střídání bylo vyrovnáno. P. Spáčil přihrával a A. Adamják rozvlnil síť. Soupeř si vzal oddechový čas, jenže trio Hajsák, Matějček, Sedlák nezastavil. Tato trojice na hřišti začala předvádět ty nejlepší kousky z jejich florbalového umění. Dlouhými křižními přihrávkami  do slova a do písmene rozkládali soupeře. Nejprve uvolnili J. Maurence, jenž vymetl pavučiny z pravého rohu domácí branky. A pak kombinací do prázdné branky skórovali M. Matějček a R. Hajsák. Finální nahrávku ke všem třem brankám si připsal D. Sedlák, ale nutno dodat, že do překrásné kombinace se zapojilo všech pět hráčů na hřišti. Krumlov tak dokonal obrat z 4:0 na 4:7. Hosté již nepotřebovali bezhlavě útočit, jenže kluci byli při chuti a těžko se zastavují.  Po jednom hurá útoku přichází sprcha v podobě obdržené branky. Do šaten se tak jde za stavu 5:7.

Jenže hosté větě:,, Kluci uklidníme hru a budeme hrát od zadu.“ zřejmě neporozuměli a domácí tak po minutě a půl poslední části snižují na rozdíl jedné branky. V první formaci tak dostává prostor místo ofenzivně laděného A. Adamjáka, D. Malý. Okříšky se ženou za vyrovnáním. Zastavuje je až D. Haitmann, jenž je na půlce hřiště dostatečně důrazný a následující samostatný únik proměňuje 6:8. Hráčům Krumlova konečně došlo, že vedou, a místo nesmyslné snahy dát branku za každou cenu, drží míček na svých hokejkách co nejdéle a střílí jen z vyložených šancí. Jednu takovou využívá R. Hajsák, jenž kompletuje hattrick. Asistenci, již pátou v tomto zápase, si připisuje D. Sedlák. Domácím se sice ještě podaří snížit, ale až v čase 14:43, což je pozdě na nějaké zdramatizování zápasu.