Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Pohár o města Žirovnice

Hned první víkendový den v září jelo mužstvo mužů vyzkoušet své čepele po letních měsících do Žirovnice na turnaj, který již čtvrtým rokem pořádá FBC Jindřichův Hradec.


Pohár o města Žirovnice
Autor: Daniel Sedlák | Datum: 12.9.2013 - 16:46 | Zhlédnuto: 3901x

Nutno podotknout, že jelo poměrně omlazené a cíl tohoto turnaje byl, právě vyzkoušet mladé hráče z juniorky a zapracovat je do týmu.

V prvním zápase s Třeboní, jsme nezúročili roli favorita, a zbytečně se honili za soupeřem, místo abychom ho přesnými nahrávkami rozebrali. Zápas nám sebral hodně sil, které nám na konci turnaje chyběli. Celý zápas jsme sice vedli, když v samém závěru, soupeř zápas otočil po našich osobních chybách.

Ve druhém zápase s Dačicema, se naše hra zlepšila, nahrávky byly přesnější, ale soupeř byl hlavně v první části zápasu lepší a my stále jen dotahovali. Postupem času se ale hra vyrovnala a v závěru zápasu byl soupeř nakonec rád, že se nám nepodařilo vyrovnat. Škoda, určitě jsme si remízu zasloužili. Po utkání jsme měli rozhodně lepší pocit z naší hry, než v prvním zápase.

Do třetího zápasu proti nám nastoupilo družstvo J.Hradce, domácí pořádající tým. S tímto soupeřem jsme odehráli v naší lize několik velmi emotivních a tvrdých zápasů a byli jsme připraveni na velmi houževnatý nápor. Ten se ale nekonal, a místo toho jen užaslý soupeř koukal, jak se skóre na jeho straně rychle plní. V první polovině zápasu to bylo již 6:0. Hradečtí v druhé polovině trochu ožili, mírně snížili, ale žádné jiné drama se nekonalo.

V posledním zápase jsme hráli snad již jen z povinnosti...vyplýtvaná síla z prvního a druhého zápasu chyběla a nám se vůbec nic nedařilo, zvláště v kontrastu s minulým zápasem. Hráči z United ČB zase měli štěstí a velkou chuť, na co sáhli se jim dařilo a tak na konci utkání jsme byli rádi, když rozhodčí utkání konečně ukončil.

Individuálně jsme se prosadili, když krále střelců a kanadské bodování, vyhrál Dan a proto již určitě neprávem odměnili pořadatelé jiného golmana a ne našeho, který si to opravdu zasloužil, abychom si osobní hodnocení neodnesli všechny. Nejdůležitější, ale byl pocit z celého družstva a z mladých hráčů, kteří se vůbec neztratili. Družstvo mužů má před sebou ještě velkou práci, musí skloubit mladé hráče s "mazákama", aby se jejich rychlost a šikovnost využila se "starší" zkušeností. Myslím si ale, že je tým na dobré cestě a všichni si uvědomují, že jen dobrý kolektiv může v sezoně vyhrávat.

Sestava:

G. T.Kostka, H: P.Doležal, A.Bednář, V.Čáslava, L.Homolka, D.Sedlák, J.Egrmajer, M.Šesták, P.Čapek, D.Řeháček