Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Starší žáci po 8 zápasech bez přemožitele

V neděli odjel tým starších žáků stále bez dvou výborných obránců sužovaných nemocí do Č.Budějovic, aby tam sehrál v místní sportovní hale další dvě utkání: s týmem Spartak Kaplice a s velmi silným týmem Štíři Č.Budějovice.


Starší žáci po 8 zápasech bez přemožitele
Autor: Daniel Sedlák | Datum: 21.11.2011 - 16:43 | Zhlédnuto: 4043x

FBC Spartak Kaplice

FBC JIP Český Krumlov - FBC Spartak Kaplice 5:4 (2:2|0:2|3:0)

První utkání začal náš tým velmi ospale. Soupeř si byl vědom síly našeho mužstva a hrál velmi dobrou defenzivní hru, která nám dělala po celý zápas problémy.

Téměř celý čas jsme odehráli na polovině soupeře, ale neustále jsme naráželi do připravených dobře bránících protihráčů. Sice jsme rychle vedli, ale záhy soupeř otočil po dvou vydařených rychlých únicích. Ke konci třetiny jsme ještě vyrovnali, ale ve II.třetině se situace opakovala a soupeř zvýšil náskok na 4:2!! Stále jsme střídali 3 útoky a 2 obrany, ale do III.třetiny jsme stáhli útok na dvě lajny a obránci se začali střídat jen ve 3. Také domluva a trochu bouřlivější promluva trenéra k hráčům zabrala, tak že náš tým totálně zamkl soupeře na jeho polovině a systematickou a trpělivou hrou si začal připravovat šance, které nakonec začal i proměňovat. V posledních minutách jsme zápas otočili a pořádně si oddychli. Nejvíc mne potěšilo, že naše mužstvo dovede zabrat v takovýchto chvílích, semkne se a dovede nepříznivý vývoj otočit.

  

FBC Štíři České Budějovice

FBC JIP Český Krumlov - FBC Štíři České Budějovice 8:7 (1:2|3:3|4:2)

Do druhého zápasu jsme nastupovali s odhodláním ubránit první místo v tabulce před třetími Štíry. Ve vypjatém zápase plný zvratů, kdy se výsledek přeléval z jedné strany na druhou, nakonec zvítězil náš tým po zaslouženém boji. Zejména III.třetina byla famózní. Opět jsme soupeře zatlačili na jeho polovinu a opět tvrdou dřinou si připravovali šance. Po několika krásných akcích jsme již po několikáté vyrovnali a když nám ke konci zápasu soupeř, který již nevěděl, jak má naše útočníky bránit, faulem nabídl přesilovku, využili jsme ji okamžitě. Když z místa faulu se ostrou střelou trefil kapitán mužstva. V posledních vteřinách zápasu se ještě blýskl nádhernou reakcí náš brankář Vláďa Vajsochr na poslední střelu zklamaného soupeře.

Po těchto dvou zápasech musím vyzdvihnout práci celého týmu, který ukázal neuvěřitelnou sílu a po vyhraných zápasech sklidil od téměř zaplněné haly potlesk a od našich fanoušků děkovačku.

Pro mne to byl jeden z nejhezčích zápasů a okamžiků na lavičce. Dal by se přirovnat k utkání ze švédského turnaje ve Falunu z května tohoto roku, kdy jsme sehráli nervydrásající zápas se stocholmskou Arlandou o postup ze skupiny.

Sestava: D.Sedlák, J.Hošek, A.Bašta, M.Matějček, J.Maurenc, J.Maleček, R.Hajsák, R.Hanák, N.Massaro, T.Malát, A.Sedlák, R.Weis, J.Maroušek a brankář: V.Vajsochr