Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Starší žáci jsou na druhém místě

Starší žáci vstoupili do sezony vítězně a hned z prvního turnaje si přivezli 6 bodů. Potom ještě absolvovali další 4 zápasy.


Autor: Václav Čáslava | Datum: 16.10.2013 - 08:20 | Zhlédnuto: 3831x

FBC UNITED České Budějovice

FBC Český Krumlov - FBC UNITED Č.Budějovice 8:5 (4:0|1:1|3:4)

V neděli 15.9.2013 začala pro starší žáky nová sezóna. Zatím co na přípravném turnaji chyběl první útok, tak ve Strakonicích jsme se prozměnu museli obejít bez toho druhého a hned čtveřice obránců.

V prvním zápase jsme se střetli s United Č. Budějovice, jenž se vloni umístili na 6. místě.

            Hned od úvodního vhazování jsme si vytvořili tlak a okupovali soupeřovu branku. V čase 0:58 našel M. Forst volného A. Řepu a ten otevřel skóre zápasu. Hned další střídání si tato dvojice svůj počin zopakovala a rozvlnili síťku podruhé. Soupeře jsme k ničemu nepouštěli a v čase 8:53 uzavřel A. Řepa svůj hattrick i tentokrát mu přihrával M. Forst. Hned následující střídání se prosadila i druhá pětka. J. Maurenc našel křižnou přihrávkou volného T. Hanáka  a i on mířil do černého. Domácí postavili do branky na zbytek zápasu mladičkého V. Maurenc. Třetina skončila 4:0 a na střeli na branku 14:2.

            United se v druhé třetině podařilo snížit, ve čtvrté minutě se o to postaral Hanetšleger. Jenže domácí i nadále měli územní převahu a v čase 6:30 vrátil domácím čtyřbrankový náskok R. Dvořáček, asistoval mu T. Hanák. Vedení 5:1 domácí ukolébalo. Kluci přestali nabíhat do volných prostorů. Místo toho se, za pozorování zbylé čtveřice hráčů, utápěli v kličkách. Sice nadále měli optickou převahu a soupeře pouštěli jen do ojedinělých šancí, zatím co se sami ukotvili před soupeřovo brankou, ale již se nedostávali do gólových příležitostí. Tím se domácí brankostroj zasekl. V. Maurenc měl v brance o poznání více práce než J. Vališ v první třetině. Třetina na střeli skončila 13:7.         

            Domácím nepomohla ani přestávka. Nadále tahali míčky a pozorovali co provede hráč s kuličkou na čepeli. Navíc začali propadat i v obraně a United postupně ukrajovali z jejich náskoku. V čase 8:40 první pětka špatně postavila zeď  a hostující tým vyrovnal. Branka však nebyla uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Ani toto varování a stažení některých hráčů ze hry však nestačili, aby domácí opět zabrali. United se tak tři minuty před koncem dočkali vyrovnání na 5:5. To už domácí trenér jen těžce nesl. Vyžádal si oddechový čas a na poslední tři minuty poslal do hry jen pětici hráčů. Radost hostů z vyrovnávací branky tak trvala pouze 16 vteřin. D.Stouiber našel A. Řepu a ten svým čtvrtým gólem zápasu strhl vedení opět na stranu Krumlova. Domácí v závěru už nepřipustily další drama. O půl minuty později se prosadil T. Hanák a v čase 12:50 pečetil výhru domácích M. Forst. Asistoval mu D. Stoiber.

Střely na branku 42:16. Vyloučení 0:2.


FBC Strakonice

FBC Český Krumlov - FBC Strakonice 13:3 (6:1|0:1|4:1)

Ve druhém zápase kluci nastoupili proti nováčkovi soutěže ze Strakonic. V tomto zápase hosté nepřipustili žádné drama. Opět od začátku zápasu zatlačili svého soupeře před jeho branku a hned v 56 vteřině otevřel skóre zápasu M. Forst. Michal do desáté minuty stihl zkompletovat hattrick. Ujaly se i střely J. Maurence, M. Šimka a A. Řepy a tak byl v čase 9:35 stav zápasu 0:6. V desáté minutě se rozvlnila síť i v hostující brance a tak stav po první třetině byl 1:6. Střely na branku 4:22.

            Ve druhé části se první radovali domácí, přihrávku skrz brankoviště si J. Vališ nešťastně srazil do vlastní sítě. Jenže střely D. Stoibra, T. Hanáka a M. Forsta znamenaly navýšení rozdílu již na sedm branek. Střely na branku 4:10.

            Do třetí třetiny se do branky Krumlova postavil V. Maurenc, který si hned na začátku musel poradit se samostatným únikem M. Schillera, nejlepšího hráče domácích. O chvilku později však byl již překonán  a domácí snížili na 3:9. Hosté však odpověděli velice rychle, prosadil se T. Hanák. Ke konci zápasu ještě stihl, dvěma góly, zkompletovat svůj druhý Hattrick A. Řepa. Tečku za prvním turnajem pak udělal R. Dvořáček střelou z otočky.

Střely na branku 9:48. Vyloučení 0:0.

Po velkém boji první ztráta bodů.

 Na druhý turnaj zavítali krumlovští do českobudějovické sportovní haly, kde je čekal souboj s domácími týmy Štírů.


FBC Šťíři České Budějovice B

FBC Český Krumlov - FBC Šťíři Č.Budějovice B 17:0 (5:0|6:0|6:0)

V prvním zápase proti ,,b“ týmu Štírů byli krumlovští jasnými favority, což od začátku potvrzovali. Hned po 50 vteřinách se prosadil D. Kouba. Domácí nepouštěli soupeře na svou polovinu a navyšovali skóre. Do konce třetiny postupně rozvlnili síťku R. Dvořáček, S. Mazzola, J. Maurenc a T. Hanák.

            Bohužel se ze hry domácích úplně vytratila kombinace. Drželi míček dlouho na hokejkách a spoléhali se především na své individuální schopnosti. V oslabení se prosadil T. Hanák. Zápas pokračoval v tréninkovém tempu, i tak se síť v brance Štírů nepřestala vlnit. Velký podíl na tom měl J. Maurenc, jenž si dvakrát vyšel na procházku a své sólo zakončil. Na 9:0 upravoval opět T. Hanák. Hráči třetí pětky věděli, že na soupeře nemají individuálními akcemi, a tak předváděli nejhezčí kombinace v zápase. Především R. Dvořáček servíroval svým spoluhráčům míčky jak na zlatém podnose. A tak se do tabulky střelců zapsal Š. Jeřábek, a hned při dalším střídání M. Šimek uzavřel další třetinu.

            Kluci v zápase nepochopili, proč po nich trenéři i za stavu 11:0 chtějí, aby si přihrávali z první a celou hru zrychlili, a tak pokračovalo tahání míčku až do soupeřovy branky. Do té zapadla jako první v poslední části střela P. Wunsche. Při dalším oslabení domácích se prosadil nejprve A. Řepa a následně T. Hanák, když dorazil střelu F. Massara. Patnáctá branka patřila opět J. Maurencovi. Střelu R. Sikuty dorazil do odkryté branky M. Šimek. A zápas uzavřel v poslední minutě A. Řepa.   

 


FBC Šťíři Č.Budějovice

FBC Český Krumlov - FBC Šťíři Č.Budějovice 4:6 (2:2|0:3|2:1)

Ve druhém zápase se ukázalo, že kluci nemají svůj den. I nadále vázla kombinace a prosadit se individuálně proti takhle silnému a kompaktnímu týmu je takřka nemožné. Navíc se přidaly chyby v obraném pásmu a Štíři okamžitě trestali. V čase 1:09 se domácí prosadili poprvé a hostující tým se ne a ne oklepat. Na začátku páté minuty dostal J. Maurenc trochu více prostoru a bylo srovnáno. Hned po buly se vydal okamžitě napadat rozehrávku domácích M. Forst, vybojovaný míček předložil D. Stoibrovi, který se nemýlil. Během devíti vteřin krumlovští otočili vývoj zápasu. Zbytek první třetiny už patřil hostujícímu týmu. Bohužel své vedení nenavýšili. M. Forst minul z bezprostřední blízkosti a i střela T. Hanáka šla nad. Po dobře rozehrané standardní situace netrefil prázdnou branku ani J. Maurenc, a tak přišel trest. Domácí obránci pozdě přistoupili k P. Bláhovi, jenž vyhnal pavouky z levého horního rohu branky. První třetina tak skončila smírně 2:2.

            Druhá třetina začala náporem Krumlova, který neproměnil dvě velké šance. Nápor se domácím podařilo otupit na konci čtvrté minuty. Dalšího zaváhání hostující obrany totiž využil opět P. Bláha. Branka domácích soupeře zaskočila. Najednou byli lepším týmem Štiři, kteří svou kombinací zaháněli hosty do úzkých. A přidali i branky, v čase 4:44 se prosadil R. Podlaha a o dvě minuty později L. Vácha.

Krumlov sice začal znovu hrát, ale soupeř s tříbrankovým náskokem zvládal hru perfektně po taktické stránce. Rychle obsazoval hráče a tak se hosté pověčnou utápěli v kličkách.

            Poslední část pokračovala ve stejném duchu. Než hostující obránci zvedli hlavu, byli již všichni hráči obsazení. Krumlovští sice drželi míček na svých hokejkách, ale nikterak neohrožovali soupeřovu branku. Špatná přihrávka Krumlova byla asi nejvíce vidět na rodící se šanci M. Forsta a posléze A .  Řepy. Oba se dostali za domácí obránce a už si plánovali, jak zakonči samostatný únik. Bohužel míček jim místo na čepel hokejky zamířil na paty. Jiskřičku naděje vykřesal ještě J. Maurenc, když šest minut před koncem prostřelil domácí brankářku. Domácí však i nadále dobře bránili. V jedenácté minutě opět zůstal za hostující obranou nepokrytý hráč a přidal šestou branku. Za hosty pak ještě upravil skóre D. Stoiber, ale body hostům nepřinesla ani následná hra bez brankáře.

 Starší žáci nejprve utrpěli výhru s Dačicema a následně přejeli Tábor.


TJ Centropen Dačice

FBC Český Krumlov - TJ Centropen Dačice 9:0 (4:0|2:0|3:0)

Do prvního zápasu jsme vstoupili v roli jasného favorita a výsledkově jí i potvrdili. Hra však tomu příliš nenasvědčovala. Opět přišlo na řadu tahání míčku a utápění se v kličkách. Sem tam se někdo prosadil i v koncovce, hra však nebyla ke koukání. Třetinu vyhráli domácí 4:0.

            Ve druhé části se obraz hry nepatrně zlepšil. Obrana přestala zavážet míčky za svou branku a snažila se o rychlé rozehrání. I ostatní hráči se pomalu začínali snažit o kombinaci, ale přihrávky přicházely příliš pozdě na již obsazené hráče, kteří museli podstupovat osobní souboje. Druhá část skončila výsledkem 2:0.

            V poslední části byly už sem tam vidět i kombinace na jeden dotek. Bylo jich však velice málo. Další tři branky v síti hostujícího brankáře znamenaly celkové, i když utrápené vítězství 9:0.

Před druhým zápasem jsme si v kabině řekli, že tudy cesta nevede a že hru musíme zlepšit.


1.FbK Tábor

FBC Český Krumlov - 1.FbK Tábor 7:1 (3:0|1:1|3:0)
 

Do druhého zápasu kluci vlítli a domácí se nestíhali otáčet za míčkem. Po půlminutě hry našel D. Stoiber volného A. Řepu, jenž rozvlnil síť Bartáčkovy branky. A ani druhá pětka nedala domácím oddychnout. V čase 1:16 střílel S. Mazzola, T. Hanák míček doběhl, obkroužil branku a nadvakrát překonal domácího brankáře. Domácí se ani nadále nemohli vymanit ze sevření. Krumlovští po ztrátě míčku okamžitě napadali domácí rozehru a brali si ten kulatý nesmysl zpět. V polovině páté minuty se opět měnilo skóre. Míček po ose Wunsch, Forst, Řepa a Stoiber opět skončil za zády domácího brankáře. Velké tempo, které hosté nasadili, opadlo až v osmé minutě, kdy se hra částečně vyrovnala a J. Vališ si v brance Krumlova poprvé sáhl na míček. Domácí však příliš šancí neměli, hosté je včas obsazovali a zbavovali míčku. Největší šanci si Tábor vypracoval v oslabení, když domácí obránci nechali za zády volného soupeře. Ten však proti J. Vališovi neuspěl.     

            Ve druhé třetině se přitvrdilo, domácí začali používat lokty a ruce, u mantinelů nechávali kolena. Bylo jen otázkou času, kdy se něco stane. Krumlovští po většinu hry drželi míček na svých holích, bohužel se jim nedařilo rozvlnit síťku počtvrté. Domácí brankář hodně podržel svůj tým. Překonat ho se povedlo až v osmé minutě T. Hanákovi. Následně pocítil A. Řepa jaké je to proletět se vzduchem po krásném čistém strčení rukama na mantinel. V zápětí dopřál stejný požitek ze hry svému soupeři, když mu ukázal výstavní bodyček, který byl ohodnocen i rozhodčím. Přesilovka domácích dlouho netrvala, neboť předvedl svou krasojízdu  D. Smrž. Nejprve se postavil vedle P. Wunsche a loktem mu zajel do žeber, Pavel jen nechápavě kroutil hlavou, a následně sestřelil u mantinelu J. Maurence. A tak se pokračovalo ve čtyřech. Sotva začali hosté svou kratičkou přesilovku, zapomněli za svými zády opět útočníka Tábora. J. Vališ nejprve zlikvidoval jeho střelu a i následné dorážky v malém brankovišti. Ani P. Wunsch ho nepřekonal, když ve zmatku v malém brankovišti kopl patičkou míček na svého brankáře. Postavení bránícího hráče v malém brankovišti bylo ohodnoceno trestným střílením. Toho se zhostil V. Janda a proměnil 1:4. Více toho druhá třetina nenabídla.

            Do třetího dějství vstoupili hosté opět aktivně. Ve třetí minutě předal Řepa míček M. Forstovi a odešel střídat. Michal, když neměl komu nahrát, si to zamířil přímo na soupeřovu branku a střelou do šibenice rozvlnil síť popáté. Od té doby se domácí, krom třech velkých šancí, které zneškodnil J. Vališ, předváděli pouze hraničními zákroky. To pocítil v čase 7:49 S. Mazzola, jenž byl poslán hlavou na mantinel. Odneslo to naražené rameno a do zápasu již nezasáhl. To už poznal rozhodčí a střídačka Tábora sílu hlasivek hostujícího trenéra. Následující přesilovku krumlovští rozebrali domácí tým a po Stoibrově přihrávce měl Forst před sebou už jen prázdnou branku, kterou neminul. Hned další střídání byl k zemi poslán T. Hanák. Krumlov tak stáhl ze hry mladší žáky, aby nedošlo k dalším zraněním, a odmítl následující minuty domácím půjčit míček. O to se staral především P. Wunsch za vlastní brankou. Dvě vteřiny před koncem rozehrával J. Maurenc standardní situaci na půlce hřiště, vystřelil na branku a míček doklepl do sítě M. Forst. Hosté tak vyhráli 1:7.