Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Strakonická derniéra a následný nástavbový kvalifikační turnaj čtyř

Poslední zápasy základní části jsme odehráli ve Strakonicích v neděli 26. března.Na turnaj čtyř nejlepších týmů jsme se poté vydali do J.Hradce.


Strakonická derniéra a následný nástavbový kvalifikační turnaj čtyř
Autor: Radek Hanák | Datum: 18.4.2017 - 20:07 | Zhlédnuto: 5501x

FBC Č. Krumlov - FBC Došwich Milevsko 2 : 8

Po náležitém předzápasovém pohovoru nastupujeme k důležitému zápasu o druhé místo v tabulce. Hrajeme na všechny 3 útoky, plníme taktické pokyny a máme výrazně více ze hry, bohužel nám chybí razantnější zakončení, soupeř navíc pozorně brání a brankář předvádí jisté zákroky, a tak,jak to bývá, dostáváme první gól z jednoho ze sporadických protiútoků. Naše odpověď je pak nejhorší jaká může být, série individuálních chyb jak zadáků tak brankáře a nedůslednost útočníků umožňují soupeři výrazně odskočit. Drobná gólová korekce přichází až v poslední třetině, hned poté ale další propady a pohodlné vítězství soupeře.

Góly : Hanák 2

FBC Č. Krumlov - FBC Sokol Písek 20 - 4


Poslední zápas je úplně z jiného soudku, soupeře převyšujeme technicky a dokonce jako jednoho z mála i fyzicky. Zapomínáme na předchozí utkání a postupně dáváme jeden gól za druhým, jak po pěkných individuálních akcích tak i po důvtipné kombinační hře. Nakonec ještě zkoušíme power play ze cvičných důvodů a skóre uzavíráme se dvěma desítkami vstřelených gólů.

Góly : Hanák 6 , Kordík 4, Doubravský 2, Beniačik 2, Hladík 2 , Kolín, Košan, Dvořáček,
Beniačiková
Asistence: Massaro 3, Košan 3, Kolín 2, Beniačik, Sebestyen, Dvořáček, Malečková, Hanák

A v neděli 9.4. jedeme do J.Hradce ke kvalifikačnimu turnaji první čtyřky, čekají nás 3 zkrácené zápasy.

Č. K. - Milevsko 4 : 10

Zápas probíhá ještě hůře než před 14 dny, opět začínáme jako výrazně lepší tým, bohužel zcela neproduktivně, navíc brankář také nemá svůj den a soupeř trpělivě přidává jeden gól za druhým. Probouzíme se až ve druhé polovině třetí třetiny za stavu 0:7, korigujeme na 3:7, ale pak opět propadáme a dostáváme první letošní desítku.

Č. K. - J. Hradec. 4 : 9

Soupeř nenechal nic náhodě, vlétl na nás,za pět minut nasypal 4 góly a nebylo co řešit. Naše vzplanutí ve 2. třetině na 3:5 si hradečtí pěkně pohlídali a tak jsme mohli být nakonec rádi, že nepadla další desítka.

Č. K. - Kaplice 3 : 4

Průběh tohoto zápasu byl zcela odlišný, hrajeme s výraznou převahou , na obdržený gól hned reagujeme a odskakujeme na 3:1. Pak ale ztrácíme koncentraci, necháváme soupeře srovnat a dokonce utkání i otočit. Výkon ale bojovný se smůlou v zakončení, na čemž měl lví podíl výborný výkon kaplického brankáře.

Takže sezóna je za námi, i přes mlhavé výkony na jejím konci jsme obsadili celkové třetí místo a máme prostor na závěrečné hodnocení, lecos jsme si pověděli už individuálně, ale takový malý celkový přehled není také k zahození. A vezmeme to pěkně po číslech.

3 Amálka : kájovský expres a příkladná bojovnice, stále zlepšuje techniku hole a přicházejí i zápisy v tabulkách produktivity, občas, když netrefí bránu, se drží rukama za hlavu a přestává hrát.
6 Bára : z té se stává velká slečna, která nás občas poctí návštěvou a předvede nějaký nový model sportovního oblečení, takže jsme si ani nestačili všimnout, že když chce, umí za to pořádně vzít a navíc má jednu z nejlepších střel mezi florbalistkami.
10 Matěj : v této sezóně mě příjemně překvapil, poctivě trénoval napříč kategoriemi a je to znát, může hrát na všech postech, dobře střílí a co je důležité, umí přitvrdit.
11 Standa : mít takových hráčů, kteří nechají na hřišti všechno a nic nevypouští , byla by radost trénovat, jako benjamínek stále dozrává , letos k výbornému pohybu, střele a kličkám přidal i přesné nahrávky
13 Filip : tuto sezónu bych popsal jedním slovem - melancholická, občas zaspí trénink někdy naopak přijde a spí při hře, je mistrem minel, a přitom, když má den, dovede zabojovat a nikomu nenechá nic zadarmo, ty prospané tréninky jsou prostě znát.
18 Vašek : tak jako Aleš Valenta přidával vrut a salto, tak Venca přidá vždy otočku navíc, je mistr nečekaného chladnokrevného zakončení a hlavně letos nezaponíná na obrannou činnost, tak uděláme ještě něco s tou rozehrávkou?
26 Max : muže s nejtvrdší střelou nemohu objektivně hodnotit, relativně dlouhé stonání a tréninkový výpadek byl v závěru znát, nyní je potřeba na sobě fyzicky zapracovat.
29 Aleš : jako jeden z našich obojživelníků dával v tomto roce více volejbalu, kdykoliv ale přišel, vždy poctivě odmakal, patrné je výrazné zlepšení střely, o jeho defenzivních schopnostech všichni víme.
35 David : tichý poctivý pracovník zadních řad, měl jsem pocit, že se s tím letos trochu pere, pak jsem si ale uvědomil o kolik letos vyrostl a jak je těžké si na nové rozměry zvyknout a pohyby opět zharmonizovat, všechno chce svůj čas a nejseš sám.
48 Petr : musel absolvovat celou sezónu bez parťáka, a tedy zdravé konkurence, pravdou je,že toho nezneužíval, občas byl nepozorný a my dostávali laciné góly, ale uměl předvést i úžasné zákroky, stále je třeba pracovat na hře v okolí brány a rozehrávce.
53 Šimon : i když se to nezdá, opět trochu vyrostl, hlavně herně, dovede si pokrýt míč i před výrazně lépe komponovanými soupeři, myslí na rozehrávku a umí dávat důležité góly.
61 Dan : rád bych k poselství využil podobenství s jinou hrou, a to s kartami. Je spousta kouzelníků, kteří s nimi dovedou neuvěřitelné věci, efektně je zamíchají, prohodí vzduchem až se pozorovateli zamotá hlava, a pak jsou hráči, kteří při hře svléknou kouzelníky donaha. Kolonka umělecký dojem zatím ve statistických tabulkách není. Co se tak zase vrátit mezi hráče a začít třeba pořádnou rozcvičkou.
77 Tom : také je trochu vidět překotný růst, sezóna ale vynikající a ještě zřejmě nekončí, roli kapitána a hlavního tahouna splnil, ale ke konci bylo vidět, že všechno sám neurve, což někdy hůře nesl s tendencí diskutovat, a proto radím, více poslouchej trenéra, určitě se ti to bude hodit i doma.
87 Sam : poslední dobou bojuje s mocným protivníkem, vlastní hlavou , jednou předvádí pěkný technický florbal a za chvíli je z něj zlý muž, Jekyll a Hyde. A k tomu všemu také rychle vyrostl. Same to dáš, a když ne, zavedeme fyzické tresty. Jinak i pro tebe platí poselství 61.
94 Jindra : další obojživelník a velký bojovník, jsem rád, že jsi nakonec nepověsil fotbal na hřebík, pěkně se to doplňuje, nasazení vždy výborné, souhra někdy trochu vázne, když promeškáš správný čas pro přihrávku.

A co závěrem, po všech jednotlivých připomínkách musím konstatovat, že jste dali dohromady zajímavý kolektiv, který se uměl společně radovat nebo naopak zdravě naštvat a především velmi dobře stolovat, vždyť jste zvládli i zvěřinové hody u Reinerů. Jednou na to budete vzpomínat. Loučím se s vámi neboť mi končí trenérské licence. Radek