Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

STRŽI, mistrovství ČR, Plzeň - 5.místo!!!

Po senzačním postupu mezi nejlepších 8 týmů z ČR (5 týmů z Čech a 3 týmy z Moravy) z minulého týdne z Jaroměře se o víkendu 11.- 12.5.2013 konalo závěrečné klání v Plzni.


STRŽI, mistrovství ČR, Plzeň - 5.místo!!!
Autor: Václav Čáslava, Daniel Sedlák | Datum: 12.5.2013 - 11:07 | Zhlédnuto: 4619x

Krumlovští starší žáci jsou pátí v republice.

Veliký úspěch nejen pro krumlovský, ale i pro celý jihočeský hokej se zrodil 12.5.2013 v Plzni. Kluci se zde postavili daleko větším klubům a uspěli. Škoda, že první čtyři zápasy neodehráli s takovým nasazením jako před týdnem v Jaroměři. Protože krom Tatranu a Bohemky byl k poražení každý tým.  

Tentokrát jsme vyrazili směr Plzeň, kde se konalo závěrečné kolo mistrovství republiky starších žáků. Los nás rozřadil do těchto skupin:

Skupina A: SC WOOW Vítkovice, PSKC Okříšky, FBŠ Bohemians Praha, FBC Liberec

Skupina B: Primátor Náchod, Tatran Střešovice, TJ Znojmo, FBC JIP Č.Krumlov

 

TJ Znojmo  :   FBC JIP Český Krumlov    5:1 (1:0|2:0|2:1) 

zápis ze zápasu 

branky: 3. Ondřej Liška, 13. Filip Daberger, 18. Jan Novák, 22. Josef Fišer, 25. Filip Daberger - 30. Tomáš Malát; rozhodčí: Michal Tichý - Michal Bůha; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; zásahy brankářů: Jan Hándl 10 - Vladislav Vajsochr 25; po třetinách: 1:0, 2:0, 2:1; 

 V prvním zápase se proti nám postavil vítěz Moravského kola, TJ Znojmo STRABAG. Čekali jsme velice silný tým, který nás nepustí na svou polovinu. Ale překvapivě domácí nebyli zdaleka tak silní, jako např. Bohemka, ba naopak dalo se s nimi hrát.  Hosté však mají velké problémy s produktivitou, už jen trefit branku je velký problém. Zato domácí své šance proměňují. Tu první po velké chybě hostů v čase 2:41, první pětka odešla nepochopitelně střídat a nechala tak Znojmo pohodlně otevřít skóre zápasu. Krumlovští se ale ženou za vyrovnáním, bohužel střely N. Massara a M. Matějčka v brance nekončí. V šesté minutě dostávají hosté výhodu přesilové hry a domácího brankáře zasypou sprškou střel. Nejaktivnější byl v této činnosti R. Hanák, zbylá čtveřice sbírala odražené míčky a nabíjela mu na další a další střely. Bohužel se žádná z nich neujala. Po přesilovce domácí zahájili obléhání krumlovské branky, ale hosté dobře bránili a vyráželi do velice nebezpečných protiútoků. Bohužel nebyli schopni své šance přeměnit na gól.

            Druhá třetina byla jako přes kopírák. Znojmo opět v třetí minutě vstřelilo branku, T. Malát se příliš nechá unést hrou a stahuje se před svou branku, za zády ale zapomíná odkrytého hráče, který zvyšuje na 2:0. Krumlov ne a ne nalézt odpověď, šance sice má, ale žádná nekončí za zády domácího brankáře.  V páté minutě je vyloučen M. Matějček a domácí mají další příležitost na navýšení skóre. Hosté však dobře brání a hned po návratu z trestné lavice má Matějček velkou šanci na snížení. Branka soupeře se však zdá zakletá. V čase 17:34 střílí T. Malát, ale trefuje pouze hráče před sebou, odražený míček dobíhá J. Novák, V. Vajsochr byl u míčku o chvilinku později a Novák tak zvyšuje na 3:0.  

            Se střeleckou produktivitou hostů nemá cenu se honit za nejistým zdramatizováním zápasu či vyrovnáním, a tak Krumlov šetří síly na další zápasy a do hry posílá i třetí pětku. Po minutě hry domácí navyšují stav již na 4:0. V čase 24:09 si první pětka prodlužuje střídání, jenže již nezbývají síly na bránění a pátá branka v síti V. Vajsochra je na světě. Krumlov se dočkal minutu před koncem. D. Kouba vystřelil a T. Malát dorazil míček do odkryté klece. Krumlov tak dostal lekci z produktivity. Na střely byl zápas téměř vyrovnaný, ale na střely, jenž mířily mezi tři červené tyče, vyhráli domácí 30:11. 

 

Tatran Střešovice  :  FBC JIP Český Krumlov  13:1 (7:0|3:1|3:0)

zápis ze zápasu

branky: 2. Adam Tlapák, 2. Jakub Láža, 3. Martin Panáček, 9. Ondřej Němeček, 9. Adam Tlapák, 10. Oskar Blaha, 10. Martin Panáček, 15. Daniel Pokorný, 18. Filip Langer, 20. Michal Hudera, 23. Adam Tlapák, 25. Filip Langer, 30. Zdeněk Chochol - 13. Nicola Massaro; rozhodčí: Michal Tichý - Filip Rybnikár; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; zásahy brankářů: Matěj Zloch 10 - Vladislav Vajsochr 3, Petr Němec 15; po třetinách: 7:0, 3:1, 3:0;

Zápas s Tatranem bylo jedno velký trápení. Kluci sice dostali v kabině rady, jak se vypořádat s trochu odlišným stylem, který domácí praktikují, ale radami se neřídili. Spíš jim šli jedním uchem do hlavy a druhým ven. Hned po vhazování vlítl do třetiny hostů Němeček a za přihlížení všech přítomných (tedy spíš jen fyzicky, duchem někde u pěkné masérky), poslal míček pod padajícího Vajsochra, naštěstí se míček odrazil o zrníčko prachu ležící na zemi a zamířil těsně vedle branky. Krumlovským však varování nestačilo, neobsazovali si hráče, po hřišti se vláčeli a nepodstoupili prakticky žádný souboj. Tatran tak v rozmezí minuty třikrát rozvlnil síťku hostující branky. Time-out sice kluky částečně probral, ale jen na chvilku. Vajsochrův kurz rybaření teprve začal, mezi devátou a desátou minutou vylovil dva kapry, candáta a dokonce se mu v síti zachytil i úhoř.

Do druhé třetiny se k sítím postavil P. Němec. Vláďa si řekl, že ryb už má dostatek a že se s kamarádem rozdělí. V čase 12:40 zamířil do černého N. Massaro, a tak se v zápase poprvé a naposled prosadili hosté. Krumlovští sice začali hrát trochu zodpovědněji, ale brankám nezabránili. Tatran se ve druhé části prosadil třikrát a stejnou porci branek nasázel i ve třetí části.

Florbalisté Krumlova, narození v roce 1998 a mladší, tak utrpěli největší porážku za dob jejich hráčské kariéry.  

 

FBC JIP Český Krumlov  :   Primátor Náchod    4:3 (2:2|1:0|1:1)

zápis ze zápasu

branky: 2. Radek Hanák, 7. Radek Hanák, 13. Radek Hanák, 30. Radek Hanák - 6. Martin Čermák, 9. Aleš Kaválek, 27. Tomáš Matoulek; rozhodčí: Filip Rybnikár - Marek Mandelbaum; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 38; zásahy brankářů: Vladislav Vajsochr 21 - Filip Šmíd 23; po třetinách: 2:2, 1:0, 1:1; 

V čase 1:09 přihrává A. Řepa R. Hanákovi a ten otevírá skóre zápasu, Radek se  v tomto zápase stal hrdinou krumlovských, pravé křídlo skóruje hned při prvním střídání v tomto zápase. Domácí se usazují v útočné třetině, ale první formace pálí jednu velkou šanci za druhou, a tak přichází trest, v čase 5:19 M. Čermák vyrovnává na 1:1. Nerozhodný stav trval pouhou minutu, R. Hanák vybojuje míček a rozvlní síťku Šmídovy branky podruhé. Jenže trápení domácích na finálovém turnaji nemá být konec. Zahazují šance a minutu a půl před koncem první části vyrovnává A. Kaválek.

V druhé části jsou krumlovští opět lepším týmem, první pětka soupeře se točí kolem jeho branky ale bez výsledku. V čase 12:23 strhne vedení na stranu Krumlova opět R. Hanák. Šance jsou na obou stranách, ale brankáři jsou stoprocentní. Do konce třetiny už branka nepadne.          

V poslední části dostávají fanoušci málem infarkt, nejprve velkou příležitost hostí zlikviduje V. Vajsochr. Na opačné straně netrefí T. Malát ani nadvakrát odkrytou branku. První útok se i nadále trápí, a tak domácí drží své postupové naděje hubeným vedením 3:2. Tři minuty před koncem má opět velkou možnost rozhodnout T. Malát, ale ani tentokrát síťku nerozvlnil. Naopak z protiútoku srovnává T. Matoulek.  V tuto chvíli postupuje do vyřazovacích bojů Náchod. Minutu před koncem si bere Krumlov oddechový čas. Domácím se však nedaří usadit v útočném pásmu a 13 vteřin před koncem uklízejí míček za mantinel. Naděje domácích na vytouženou šestou příčku pomalu mizí. Hosté ale v posledních minutách dělají velkou chybu, místo vyhození míčku až za branku soupeře rozehrávají na krátko, aniž by si všimli, že za Krumlov nastoupil K. Rachůnek. N. Massaro jejich rozehrávku okamžitě napadá a míček, jenž vybojoval, posílá na hrušku, tam si nabíhá R. Hanák a po vzoru mistra světa v ledním hokeji z roku 2010, dává postupový gól. 

 

FBC Liberec   :    FBC JIP Český Krumlov   6:2 (2:1|2:0|2:1)

zápis ze zápasu 

branky: 2. Lukáš Tovara, 3. Vladislav Vajsochr, 12. Jakub Rais, 14. Jakub Rais, 21. David Šklíba, 24. Adam Štěpán - 8. Radek Hanák, 23. Aleš Bašta; rozhodčí: Michal Tichý - Filip Rybnikár;vyloučení: 1:1; využití: 0:0; zásahy brankářů: Tomáš Janota 8 - Vladislav Vajsochr 12; po třetinách: 2:1, 2:0, 2:1;

První čtvrtfinále začíná velikým náporem domácích a také po minutě a půl jde po střele L. Tovara Liberec do vedení. V čase 2:44 je stav již 2:0, nahození domácího útočníka zpoza branky se odráží Vajsochrovi od zad za brankovou čáru. Hosté zahrozí poprvé až na začátku páté minuty, ale střela N. Massara je sražena nad branku. Hra se vyrovnala a k vidění je především boj o střed hřiště. V sedmé minutě po prodlouženém pobytu první pětky na hřišti, utíká A. Baštovi domácí centr, jenž běží sám na Vajsochra. Hostující brankář si nejprve poradí se střelou a poté se roztáhne v brankovišti a rukou zlikviduje i následnou dorážku. Nedáš, dostaneš. A. Řepa si prohazuje domácího obránce mezi nohama a míček předkládá R. Hanákovi, který střílí svou pátou branku na turnaji. V závěru třetiny mají ještě velkou příležitost T. Malát a A. Bašta, ale oba přestřelují. Liberec tak díky úvodnímu náporu vede 2:1.

Druhá třetina patří především domácím. V druhé minutě navyšují svůj náskok a v čase 13:10 vedou již 4:1. O minutu později neuspěl Kořínek v samostatném úniku proti Vajsochrovi. Jedinou velkou šanci Krumlova v druhé části má R. Hanák, ale branku přestřelil. Liberec teď docela hostujícího brankáře zaměstnává, ale když už ho Kořínek konečně překoná, končí jeho pokus na břevnu. Liberec ve druhé části navýšil vedení o dvě branky a je blízko postupu do semifinále.

Hned na začátku třetí části si i na potřetí smlsne Vajsochr na domácím útočníkovi. Tentokrát se do samostatného úniku dostal Kořínek. V čase 20.52 se už domácí radují, svou šanci využil D. Šklíba. O dvě minutky později vykřesal naději pro Jihočechy A. Bašta, asistoval mu M. Matějček. Odpověď Liberce ale přišla rychle. Šoltýs našel před brankou volného Štěpána, který opět navyšuje na rozdíl čtyř branek.  Krumlov má v závěru ještě výhodu přesilové hry, ale nevytvoří si krom střely R. Hanáka žádnou šanci. Liberec tak vítězí 6:2 a postupuje do semifinále.

Krumlovští trenéři jsou s dosavadním výkonem svých svěřenců velice zklamáni. Na finálovém turnaji to nebyl ten tým, co vyhrál jihočeskou ligu a ten který si vybojoval postup sem.


FBC JIP Český Krumlov  :  TJ Znojmo   5:2 (3:1, 0:1, 2:0)

zápis ze zápasu

branky: 4. Nicola Massaro, 6. Tomáš Malát, 8. Antonín Řepa, 22. Nicola Massaro, 30. Nicola Massaro - 4. Filip Daberger, 11. Filip Daberger; rozhodčí: Michal Bůha - Václav John; vyloučení: 1:0; využití:0:0; zásahy brankářů: Vladislav Vajsochr 39 - Petr Jeřábek 21, Jan Hándl 15; po třetinách: 3:1, 0:1, 2:0;

Trenéři před posledním zápasem rozhodili první pětku, kde pozici centra obsadil R. Hanák a A. Bašta se stal centrem té druhé. Do posledního zápasu nastupují domácí jako vyměnění a skutečně, o přestávce si trenér všímá, že za ně nastoupila i dvojice švédů Massarson a Maurencson. Znojmo sice začíná náporem, ale krumlovští kluci si konečně drží hráče a bojují o každý centimetr hřiště. Navíc se začnou prosazovat v koncovce. Ve třetí minutě uniká po přihrávce M. Matějčka, N. Massaro a za podpory stojící střídačky, samostatný únik proměňuje. Jenže půl minuty na to je vyrovnáno. Za Znojmo se prosazuje F. Daberger. T. Malát opět zapomněl svého hráče za zády. Tomášovi turnaj příliš nevyšel, ale v posledním zápase ukázal, proč je platným členem týmu. Při dalším střídání začal provětrávat obranu soupeře, své sólo zakončil obkroužením branky a zasunutím míčku za brankovou čáru. Při dalším střídání přihrává Řepovi, ten se zbaví dvou soupeřů a vrací Malátovi. Tomáš míček drobnou tečí usměrňuje do branky.  Krumlov je teď jako na koni, dobře a hlavně bezchybně brání a vyráží do nebezpečných protiútoků. Třetina končí za stavu 3:1 pro domácí.

Do druhé části nastupuje v brance Krumlova P. Němec. První střelu pouze tečuje do své branky a nevstupuje příliš šťastně do utkání. Jenže Petr se z chyby velice rychle oklepe a stává se jedním z hrdinů zápasu. Proti střelám soupeřů vytahuje jeden hezčí zákrok než druhý. Ve čtvrté minutě je vyloučen N. Massaro za blokování hole a Znojmu se nabízí jedinečná příležitost na vyrovnání. Jenže domácí dobře brání. Znojmo si vypracovává jen jednu příležitost, ale i tečovaný míček končí v ruce P. Němce. V závěru ještě uniká N. Massaro, tentokrát však míček končí na hrudi hostujícího brankáře. Druhou část vyhrávají hosté 0:1 a drží se Krumlovu na dostřel.

Z třetího dějství uběhla sotva minuta a N. Massaro opět vypíchává míček ze soupeřovo hokejky a nájezd zakončuje střelou do levé šibenice.  Krumlov dvoubrankový náskok uklidňuje, nikam se neženou a ze zabezpečené obrany podnikají nebezpečné výpady. Při ojedinělé chybě domácích obránců se hostující útočník ocitá tváří v tvář domácímu brankáři, Petr opět předvádí parádní zákrok. Soupeř už je bezradný, v čase 27:32 si bere oddechový čas a zkouší hru bez brankaře. J. Maurenc to nezaregistroval a nechává protihráče daleko za svými zády. Hosté si však volného spoluhráče nevšimli a míček ztrácejí. Jejich brankář se urychleně vrací do brány. J. Maurenc rozehrává na N. Massara, ten dělá kličku na střed hřiště a střelou z otočky kompletuje hattrick. Krumlov si ještě bere oddechový čas, aby nechal odpočinout hráče, jenž odehrají poslední minutu. Tu domácí zvládají s naprostým přehledem a vítězí 5:2.

V posledním zápase kluci konečně ukázali, co v nich je, jen škoda, že to nepřišlo o zápas dříve, mohli bojovat o třetí místo.


Všechny výsledky zápasů

Zápasy pro závěrečné kolo MR České republiky v Plzni

Oficiální stránky mládežnických turnajů