Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Výběr dorostu Isoline Cup 19.- 20.1.2013

Proběhl další ročník turnaje krajů v kategorii dorostu v Jindřichově Hradci (Čechy) a ve Zlíně (Morava a Slezko) pod názvem sponzora, ISOLINE CUP 2013. Vítězové z obou měst se střetnou ve finále v O2 aréně v Praze před superfinálem dospělích.


Výběr dorostu Isoline Cup 19.- 20.1.2013
Autor: Daniel Sedlák | Datum: 25.1.2013 - 18:55 | Zhlédnuto: 4068x

Do letošní reprezentační sestavy kraje se probojovali 4 naši dorostenci ze širšího 30-členného výběru: golman Tomáš Kostka (´96), Josef Maleček, Daniel Sedlák a Radek Hajsák (všichni ´97). Hned 3 z nich se budou moci poprat o reprezentaci i příští rok.

V krásném prostředí jindřichohradecké haly a perfektní organizaci místního klubu proběhl další ročník Isoline Cupu 2013. Všech osm týmů z Čech bylo rozděleno do 2 skupin po 4, v sobotu se hrálo systémem každý s každým ve své skupině a v neděli potom 4.z obou skupin o 7. místo, 3.ze skupin o 5 místo a 2. s 1. z druhé skupiny o fináme a potom o 3.místo a o 1.místo. Rozlosování bylo poměrně příznivé, neboť obávaný výběr Prahy a silný výběr z Ústí byl ve druhé skupině.

1. zápas: Jihočeský kraj - Středočeský kraj 1:4

Totálně prospaný začátek, kluci byli zakřiklý, neběhali, přesto se dostali do mnoha šancí, ale gólově se nedokázali prosadit. V tomto zápase měli zvítězit. Mrzelo mne i nehecování od trenérů, kteří chvílemi vypadali, že neví co si počít, složení útoků a obran mělo k ideálu daleko.

2. zápas: Jihočeský kraj - Karlovarský kraj 2:2

Kluci zlepšili pohyb a chuť se poprat o výsledek. Dlouho vedli a nechali si dát jen svou nedůsledností a po chybách v obraně dva góly, které je připravili o 2 body. Hlavní trenér Lukáš Malý odjel a hlavního trenéra zaujal jeho asistent, složení hráčů ve formacích bylo ještě horší než v prvním zápase, byla vidět jeho nezkušenost a málo citu. Tento zápas měli jednoznačně vyhrát.

3.zápas: Jihočeský kraj - Liberecký kraj 2:8

Výběr kluků z Libereckého kraje se mi líbil a zasloužil si v konečném pořadí 3.příčku. Pěkný  a rychlý pohyb, vyspělost hráčů a účinná střelba. Do poloviny zápasu dovedli kluci držet s tímto výběrem krok, pak se ale ukázala skutečnost a opět nedostatečné využití potencionálu, který jsme měli.

4.zápas - o 7. místo: Jihočeský kraj - Plzeňský kraj 2:3 (gól v prodloužení)

Jednoznačně nejlepší výkon kluků, asi nejlépe rozvržené síly v sestavě, dobrý pohyb, tlak do branky, zasloužené vedení, bohužel zase špatná koncovka a nevyužití naskytnutých šancí, to zapřičinilo jen těsné vedení a vyrovnání pár minutek do konce utkání a v prodloužení po chybě i prohru.

Velké výhrady jsem měl hlavně k obraně, kde paradoxně nejlepší dvojce byla z United, kteří hrají II.ligu, a zklamání byl pro mne i přístup některých hráčů, ukázat co v nich opravdu je a potom trenérské složení sestavy. Celkově by se daly všechny výběry rozdělit do dvou skupin: výběr Prahy, Ústí a Libereckého kraje a pak ti ostatní. Bylo zde jasně vidět, kolik ten který kraj má klubů v I.lize.

Na tribuně pozorovali výkony dorostenců také trenérská esa jako pan Skružný, bývalý reprezentační trenér, ale i Jiří Kysel, trenér juniorů.

Za zmínku stojí i finále, kde po obrovském boji vyhrál výběr Usteckého kraje nad Prahou, která již vedla 3:0 a nakonec musela překousnout prohru 4:5, kterou velmi těžce nesla...

Výsledky zápasů a tabulky

Videa ze zápasů